Știri: Lansarea volumului ”Auschwitz 70 de ani” (15 iunie 2017, București)

882
lansare carte auschwitz 70 ani

TVR Cluj și Libris Editorial organizează joi, 15 iunie 2017, ora 18.00, la librăria Cărturești Carusel din București, lansarea cărții ”Auschwitz 70 de ani. A Live Tvr Cluj”.
Volumul inaugurează seria proiectelor TVR Cluj reunite sub denumirea ”TVR de colecție” care-și propune să aducă Arhiva de Aur pe rafturile bibliotecilor. Cărțile incluse în acest demers vor transpune în plan editorial materialele video realizate de TVR.

Invitați la eveniment: Andrei Marga, diplomat, filosof, profesor universitar, Ladislau Gyemant, profesor universitar dr., Doina Gradea, membru al Consiliului de administrație al Televiziunii Publice, Varujan Pambuccian, lider grup minorități Camera Deputaților, Romeo Couți, jurnalist TVR Cluj, coordonatorul volumului. Moderator: Dana Anghelescu.

Auschwitz si Birkenau
Auschwitz și Birkenau

”Volumul «Auschwitz 70 de ani. A Live Tvr Cluj» reunește, în paginile sale, transcrierea mărturiilor a șase supraviețuitori ai Holocaustului, intervievați de Thea Haimovitz, precum și a dialogurilor moderate de Sebesi Karen, realizate chiar în imediata apropiere a barăcilor de la Auschwitz și transmise în direct. Nu în ultimul rând, trebuie amintiți și cei care au elaborat întregul concept jurnalistic și au coordonat acest proiect media, unic în istoria TVR: Emilia Avram și Adrian Rozenberg, producătorii programului, precum și Mihaiela Ilea și Cristina Berceanu, coordonatorii transmisiilor din Studioul TVR Cluj.” –Romeo Couți, jurnalist TV senior, coordonatorul proiectului ”Mărturii din infernul Holocaustului”.

”Volumul de față reunește materialele unei inițiative în premieră în România. Ea a fost asumată de directorul Romeo Couți și colaboratorii săi de la Televiziunea Română – Studioul Teritorial Cluj, și constă în a transmite, cu asistență cât se poate de calificată, celebrarea a 70 de ani de la eliberarea, de către trupele sovietice, în cadrul acțiunilor aliaților din Cel de Al Doilea Război Mondial, a celui mai sinistru dintre lagărele de exterminare organizate de naziști în Europa Centrală și Răsăriteană. În cuprinsul volumului cititorul găsește atât mărturii ale unor supraviețuitori, cât și transmisiunile efective realizate de la Oswiecin – Auschwitz, inclusiv de la ceremoniile oficiale ale celebrării internaționale.” – Prof. dr. Andrei Marga.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.