Știri: Lansarea înscrierilor la evenimente dedicate Zilei Românilor de Pretutindeni (24–26 mai 2024)

16
Ziua Românilor de Pretutineni (24-26 mai 2024)

Gheorghe Cârciu, secretar de stat al DRP: „De Ziua Românilor de Pretutindeni, sărbătorim românii pentru mândria de a-și asuma și conserva identitatea românească.”

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) invită românii din afara granițelor țării la evenimentele dedicate Zilei Românilor de Pretutindeni, organizate în parteneriat instituțional, în perioada 24-26 mai 2024, la București.

Secretarul de stat Gheorghe Cârciu: „Pregătim o nouă ediție a Zilei Românilor de Pretutindeni și îi așteptăm acasă pe toți cei care își asumă cu mândrie identitatea românească și pot fi alături de noi, într-o incursiune în cultura și tradițiile care ne unesc. Suntem cu sufletul lângă toți românii din afară! Le suntem recunoscători pentru că au continuat să creadă în România, o cinstesc și promovează zestrea noastră națională, contribuind la dezvoltarea unor comunități puternice și diverse acolo unde trăiesc și muncesc.”

Românii de pretutindeni interesați să participe la activitățile derulate în perioada 24–26 mai 2024 trebuie să parcurgă următorii pași de înscriere:

Completarea formularului de înscriere, fără verificarea și validarea acestuia de către DRP, nu presupune participarea automată la evenimente.

Pentru a participa, cei interesați trebuie să facă parte din rândul românilor de pretutindeni, în conformitate cu Art.1, alin. 2 din Legea nr. 299/2007, privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, cu completările și modificările ulterioare.

Participarea la eveniment se poate face doar în baza invitației nominale, care oferă acces la evenimente doar persoanei care s-a înscris.

Cheltuielile privind cazarea, masa și accesul la activitățile din program, în perioada desfășurării evenimentelor (24–26 mai 2024) vor fi asigurate de către organizatori.

Cheltuielile privind transportul din țara de reședință la București și retur vor fi asigurate de către participanți.

„Ziua Românilor de Pretutindeni” este sărbătorită în fiecare an în ultima duminică din luna mai, potrivit Legii 101/2015, care reglementează drepturile persoanelor ce își asumă în mod liber identitatea culturală română – persoanele de origine română și cele aparținând filonului lingvistic și cultural românesc, din afara frontierelor României, având ca scop păstrarea, afirmarea și promovarea identității lor culturale, etnice, lingvistice și religioase.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.