Știri: Lansarea romanului ,,Șapte” de Adrian Melicovici (3 septembrie 2022, Dublin, Irlanda)

54
adrian melicovici sapte

logo carte rubrica leviathan.roSâmbătă, 3 septembrie 2022, ora 19.30 (ora locală), la Teachers-s Club 1, Dublin, Irlanda va avea loc lansarea oficială a romanului Șapte” de Adrian Melicovici.

Scriitorul revine la Dublin după 6 ani. În 2016 a câștigat aici Trofeul Distincțiile Revistei Itaca, Dublin, cu romanul de epocă ,Secretul uriașului 160( Editura Marca Aperta, Italia, 2015), secțiunea proză. Romanul Șapte este a noua carte publicată de autor, dintre care șapte romane și două volume de poezii. Romanul Șapte a apărut la Itaca Publishing House din Dublin.

Adrian Melicovici este scriitorul român care a parcurs pe jos distanța de 2200 km în toamna anului 2012, de la Târgoviște la Roma, cu steagul țării la vedere, în expediția oficială ,,Speranța unui vis”, susținută inclusiv de autoritățile locale de la Târgoviște din acea vreme prin vot majoritar în ședința de Consiliu Local din data de 26 septembrie. Este membru al SST (Societatea Scriitorilor Târgovișteni) și singurul scriitor român membru al asociației culturale ,,La camerata dei Poeti” din Florența.

„Adrian Melicovici, născut în Moreni, județul Dâmbovița, pe 10 iunie 1967, este un scriitor nonconformist, retras astăzi într-un sat la poale de munte din Italia.

Despre autor au apărut articole în reviste literare sau ziare regionale, revista «Itaca», revista «Litere», ziarul «Dâmbovița», ziarul «Incomod Media», «Impact cultural» În Italia, activitatea sa a fost mediatizată de ziare precum «Tribuna di Treviso», «Roma Today», «Qdpnews», «Arezzo Notizie» etc.

Majoritatea romanelor sale au fost inspirate de fapte reale, cu personaje reale”, nota pe pagina sa de pe Facebook,Viorel Ploeşteanu, scriitor şi critic literar.

La evenimentul intitulat ,,Întâlnirile Itaca” ediția cu numărul XIV, se va celebra și Ziua Limbii Române.

La Itaca de la Teachers Club vor citi din creațiile lor, întru celebrarea Limbii Române, poeți români din Irlanda (Adriana Zana Ionita, Dan Şerb, Doria Șișu Ploeșteanu, Diana Finnegan, Maria Covaci Iulian, Varian Raul, Liviu Doreanu, Viorel Ploeșteanu). Seara se va încheia cu un recital de jazz susținut de unii dintre cei mai buni muzicieni în domeniu, Aleka Potinga și Chris Guilfoyle.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.