Știri: ”Limir-Împărat”, scenariu radiofonic de Puşa Roth după un basm de Ioan Slavici (sâmbătă, 18 februarie 2017)

1171
limir imparat pusa roth teatru radiofonic

Sâmbătă, 18 februarie 2017, la ora 9.00, la Radio România Cultural, Teatrul Național Radiofonic vă invită să ascultați Limir-Împărat, scenariu radiofonic de Puşa Roth după un basm de Ioan Slavici. Regia artistică: Leonard Popovici. În distribuţie: Delia Nartea, Mihai Constantin, Ruxandra Sireteanu, Julieta Strâmbeanu, Lucia Maier, Simina Siminie, Irina Velcescu, Anne-Marie Ziegler, Marius Călugăriţa, Ion Siminie. Muzică originală de Cristian Matei. Regia de studio: Violeta Berbiuc. Regia de montaj: Dana Lupu. Regia tehnică şi muzicală: Mihnea Chelaru. Înregistrare din 2005.

În fiecare sâmbătă și duminică, la ora 9.00, la Radio România Cultural puteți asculta spectacole de teatru radiofonic pentru copii – premiere, dar și spectacole în reluare: scenarii radiofonice scrise special pentru copii, dramatizări după basme, povești, legende din literatura română și universală, înregistrări antologice care reprezintă oricând puncte de atracție în repertoriul teatrului la microfon și al căror impact cultural și educativ este, și astăzi, când există atâtea alte oferte, unul foarte mare. Proiectul este coordonat de Irina Soare.

Teatrul Național Radiofonic urmează consecvent o tradiție excepțională, emisiunile dedicate copiilor aflându-se de la începutul radiofoniei românești (1928) în grilele de programe – ”Ora copiilor” se difuza de la începutul anului 1929, înainte de actul de naștere al teatrului la microfon (18 februarie 1929, vezi Istoria Teatrului Național Radiofonic).

Costin Tuchilă

Citește:  pusa-roth-limir-imparat-scenariu-radiofonic-dupa-un-basm-de-ioan-slavici

https://pusaroth.wordpress.com/

Arhiva Nuntiatum

Arhiva Theatrum

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.