Știri: ”Maria, Regina României Întregite” la Muzeul Național Cotroceni (17 și 18 iulie 2018, București)

299
Maria, regina romaniei intregite

logo rubrica historia leviathan.roÎn zilele de 17 și 18 iulie 2018, Muzeul Național Cotroceni din București, în calitatea sa de muzeu memorial, o omagiază pe Regina Maria, la 80 de ani de la trecerea sa în eternitate (n. 29 octombrie 1875, Eastwell Park, Kent, Anglia – d. 18 iulie 1938, castelul Pelișor-Sinaia). Seria de evenimente reunite sub titlul ”Maria, Regina României Întregite” urmărește să releve personalitatea complexă și fascinantă a suveranei.

Marți, 17 iulie, ora 18.00, în Salonul Cerchez, se va desfășura conferința ”Diplomație Regală” susținută de istoricul Diana Mandache, în cadrul căreia va fi ilustrat rolul Reginei Maria ca ambasador informal al României.

Miercuri, 18 iulie, începând cu ora 18.00, în Spațiile Medievale ale muzeului, va avea loc vernisajul expoziției ”Regina Maria – ambasador irezistibil al istoriei şi artei populare româneşti”, realizată de asociația Forums, în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie Brașov. Expoziția promovează frumusețea și bogăția tradițiilor și a artei populare românești plecând de la mândria și pasiunea cu care Regina Maria a făcut cunoscute aceste valori culturale autentice.

Manifestările vor continua de la ora 19.00, în Salonul Cerchez, cu un concert extraordinar dedicat Reginei Maria, susținut de Corul Regal, dirijor Andrei Stănculescu. Alături de Corul Regal, vor interpreta pianistul Vlad Gînța și soprana Diana Alexe.

În suita acestor evenimente omagiale, se înscrie și conferința ”Regina Maria pe frontul Marelui Război și al Marii Uniri”, susținută de istoricul Ștefania Dinu, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, marți, 17 iulie 2018.

Arhiva rubricii Historia

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.