Știri: ”Micul infern” de Mircea Ștefănescu la TVR 3 (26 martie 2020)

215
Ion Dichiseanu în ”Micul infern” de Mircea Ștefănescu. Sursa foto: TVR
Ion Dichiseanu în ”Micul infern” de Mircea Ștefănescu. Sursa foto: TVR

rubrica teatru tv logo leviathan.roVă este dor de maestrul Ion Dichiseanu? Domnia sa spune că îi e dor de noi, toți! Mai spune că vă invită la teatru tv și că putem să stăm acasă, că putem să rămânem împreună!

TVR 3 difuzează în fiecare zi teatru tv. În fiecare zi avem două spectacole: la ora 14.00 reluarea spectacolului din seara precedentă, iar la ora 20.00 o altă montare (*).

Joi, 26 martie 2020, la ora 14.00: Şase din 49 de György Spiró, producţie a Teatrului de Artă din Bucureşti. Detalii, click aici.

La ora 20.00: Micul infern de Mircea Ștefănescu, spectacol preluat de la Teatrul ”Nottara” în anul 1979. Regia și adaptarea TV: Mihai Berechet. În distribuție: Silvia Dumitrescu Timică, Lucia Mureșan, Ion Dichiseanu, Ștefan Radof, Emilia Dobrin, Dorin Moga, Ion Siminie. Muzica: H. Mălineanu. Costume: Lidia Radian. Decoruri: Mihaela Demetriade.

Scrisă în 1948, piesa nu a obținut, inițial, aprobarea de a fi montată în București, pentru că nu prezenta realitățile noului regim. Premiera absolută a avut loc în 1948, la Teatrul Mic și presa din acea vreme a împărțit lumea în două tabere: prima favorabilă, cealaltă ostilă. Piesa a avut parte de elogii, dar și de insulte grave şi din anumite considerente nu s-a mai jucat timp de douăzeci de ani. În 1968 a fost redată publicului, datorită eminentului om de teatru Ion Focșa, care se stabilise la Pitești, la Teatrul ”Al. Davila”. Textul scris de Mircea Ștefănescu este o comedie, radiografia unei familii burgheze, pe parcursul a 40 de ani, timp în care au avut loc două războaie mondiale și o revoluție.

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+. Producător coordonator: Demeter András István.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

Strada, muzica: Radu Șerban. Versuri: Constantin Cârjan. Interpretează: Ion Dichiseanu

________ 

(*) Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

1 COMENTARIU

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.