Știri: Nikolaj Znaider revine la Festivalul „Enescu” 2021 în locul violonistului Joshua Bell

19
Foto © Lars Gundersen. Sursa: Festivalul „Enescu”
Foto © Lars Gundersen. Sursa: Festivalul „Enescu”

logo George Enescu International Festival 2021Violonistul Joshua Bell a fost forțat să-și anuleze participarea la concertul din cadrul Festivalului Internațional „George Enescu” programat pentru data de 7 septembrie pe care urma să îl susțină împreună cu Academy of St Martin in the Fields, din motive medicale.

Concertul Academy of St Martin in the Fields din 7 septembrie, ora 16.30, la Ateneul Român va avea loc iar dirijor și solist va fi marele violonist Nikolaj Znaider, care revine la Festivalul „Enescu” pentru a treia oară. Programul serii va păstra două din cele trei lucrări prevăzute inițial – Mendelssohn, Uvertura Visul unei nopți de vară și Bizet, Simfonia în Do major. Singura schimbare va fi Concertul nr. 1 în sol minor, op. 26 de Max Bruch, la care Znaider va fi solistul, în locul Concertului în la minor pentru vioară și orchestră de Dvořák.

Atât ansamblul, cât și organizatorii Festivalului îi sunt recunoscători lui Nikolaj Znaider pentru faptul că a acceptat propunerea într-un moment atât de dificil și într-un timp atât de scurt.

Nicolaj Znaider este unul dintre cei mai buni violoniști ai momentului. Acesta se remarcă atât ca solist, cât și ca dirijor şi instrumentist de muzică de cameră. Din septembrie 2021, va fi director muzical al Orchestrei Naționale din Lyon. Este un dirijor invitat frecvent de către cele mai mai importante orchestre din lume, precum Orchestra Simfonică din Chicago, Orchestra din Cleveland, Orchestra Simfonică din Montreal sau Orchestra Filarmonică Regală din Stockholm.

Programul complet poate fi găsit pe site-ul festivalenescu.ro.

Comunicat al Biroului de Presă al Festivalului și Concursului Internațional „George Enescu”

*

logo asociatia culturala leviathanAsociația Culturală Leviathan, editor al publicațiilor Leviathan.ro și revista culturală trimestrială „Leviathan”, este partener media al Festivalului Internațional „George Enescu” 2021.

Pe acest portal veți găsi toate informațiile necesare, programul zilnic al Festivalului, prezentarea muzicienilor invitați, date despre lucrările din programe, relatări, cronici, fotografii. În revista „Leviathan” nr. 3, iulie–septembrie 2021, pp. 47–49 puteți citi un amplu articol de prezentare a ediției 2021 a Festivalului iar în nr. 4, octombrie–decembrie 2021 vom publica o sinteză a Festivalului și cronici ale concertelor.

leviathan partener media festivalul george enescu

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2021

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2019

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2017

Arhiva rubricii Concursul Internațional George Enescu 2020/2021

Arhiva rubricii Concursul Internațional George Enescu 2018

Arhiva rubricii Cronica muzicală

Arhiva rubricii Musica 

Arhiva George Enescu 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.