Știri: Noaptea Muzeelor la Observatorul din București (19 mai 2018)

353

rubrica museum leviathan.roMuzeul Municipiului București participă la Noaptea Muzeelor, ajunsă la cea de-a XIV-a ediție, invitând publicul la cele opt muzee deschise din componența sa, care își întâmpină vizitatorii în nocturnă.

Accesul este gratuit cu ocazia Nopții Muzeelor din 19 mai 2018. Muzeul Municipiului Bucureşti reprezintă un complex muzeal amplu, de importanță națională, cu un patrimoniu diversificat şi numeros, reprezentativ pentru dezvoltarea oraşului Bucureşti.

De Noaptea Muzeelor, Muzeul Municipiului București (MMB)v-a pregătit un program extrem de variat, cu spectacole de teatru, statui vivante, concerte, observații astronomice, dacă cerul este senin și reconstituiri istorice, organizate la muzeele și casele memoriale ale MMB, în funcție de specificul acestora. Vă invităm să descoperiți și expozițiile noastre într-un mod inedit, făcând o plimbare nocturnă prin istoria, cultura și arta Bucureștiului.

Program de Noapte a Muzeelor la Observatorul Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu”

Orar de vizitare de Noaptea Muzeelor: 19.00–04.00
Acces: gratuit
Adresă: Bd. Lascăr Catargiu nr. 21, sector 1
Site: http://muzeulbucurestiului.ro/observatorul-astronomic-vasile-urseanu.html
Facebook: https://www.facebook.com/astrourseanu/

Observații astronomice se fac numai dacă cerul este senin.

Observatorul Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu”este primul Observator Astronomic deschis publicului larg din România.

Descoperim împreună universul: Expoziție de Astronomie

Sunteți invitați să vizitați noua expoziție permanentă ”Descoperim împreună Universul: Expoziție de Astronomie”, inaugurată în data de 21 septembrie 2017. Expoziția are ca subiect sistemul solar și explorarea acestuia, planetele, stelele și galaxiile, scopul principal al expoziției fiind ilustrarea locului nostru în Univers. O temă secundară este explorarea sistemului solar, sondele spațiale fiind reprezentate într-un mod inedit.

V-ați întrebat vreodată ce se află dincolo de granița vizuală a atmosferei Pământului? V-ați gândit vreodată la posibilitatea de a călători atât în spațiu, cât și în timp? Expoziția vă oferă această oportunitate de #NoapteaMuzeelor.

#MuzeulMunicipiuluiBucurești#ObservatorulAstronomic

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.