Știri: „Poezia bate pandemia” 3 (13 august 2020, Tel Aviv)

65
poezia-bate-pandemia-3 tel aviv

logo icrCampania „Poezia bate pandemia” va continua prin ediția cu numărul trei, în data de 13 august 2020, la ora 17.00, prin live streaming pe pagina oficială de Facebook a Institutului Cultural Român de la Tel Aviv: https://www.facebook.com/icr.telaviv/, cu un eveniment literar organizat de Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din Israel, dedicat literaturii româno-israeliene.

Evenimentul „Poezia bate pandemia 3” va consta într-un atelier în cadrul căruia poeți din Israel și din România vor citi din propriile poezii, precum și din traducerile în limba română, respectiv în limba ebraică, ale poeților omologi, lecturile fiind urmate, apoi, de un dialog în limba engleză. Hava Pinhas-Cohen, director al Departamentului de Relații Internaționale din cadrul Uniunii Scriitorilor din Israel, alături de Menachem Falek, poet și traducător, vor fi gazdele și moderatorii întâlnirii literare. În deschiderea evenimentului, vor lua cuvântul Tzvika Nir, președintele Uniunii Scriitorilor din Israel, și Martin Salamon, director al ICR Tel Aviv.

La eveniment vor participa – din România: Dinu Flămând, Svetlana Cârstean, Sorin Gherguț, Claudiu Komartin, Aura Christi, Andrei Dósa, iar din Israel: Moshe Itzhaki, Agi Mishol, Avihai Kimhai, Diti Ronen, Amichai Chasson, Zadok Alon.

Totodată, se vor difuza înregistrări din recitalurile primelor două ediții ale campaniei „Poezia bate pandemia”.

Acest proiect va contribui la dezvoltarea relațiilor bilaterale între România și Israel în domeniul literaturii, prin încurajarea schimburilor culturale și colaborărilor în acest domeniu între scriitorii români și cei israelieni.

Comunicat al Institutului Cultural Român de la Tel Aviv

Arhiva Institutul Cultural Român

1 COMENTARIU

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.