Știri: Povestea prințesei Turandot, pe scena Teatrului Excelsior din București (8, 9, 27 martie 2019)

59
turandot teatrul excelsior

logo teatrul excelsiorTeatrul Excelsior din București prezintă vineri, 8 și sâmbătă, 9 martie 2019, la ora 19.00, în Sala ”Ion Lucian” (Sala Mare) primele reprezentații ale spectacolului ”Turandot” – o adaptare a piesei omonime a lui Carlo Gozzi, în regia Sânzianei Stoican. Premiera oficială va avea loc pe 27 martie 2019, ora 19.00, chiar de Ziua Mondială a Teatrului.

Distribuția: Turandot – Dana Marineci; Kalaf – Bogdan Nechifor / Dan Pughineanu; Adelma – Camelia Pintilie / Altoum / Ismaele – Alex Popa; Ta –Mircea Alexandru Băluță; Pa – Mihai Mitrea; Zelima – Oana Predescu; Schirina – Mihaela Trofimov; Barach – Oliver Toderiță. Scenografia: Valentin Vârlan. Light design: Costi Baciu și Cristian Niculescu. Ilustrația muzicală: Sânziana Stoican. Regia tehnică: Andreea Ghiciu / Dana Popescu.

Spectatorii sunt purtați cu secole în urmă, în îndepărtata Chină, unde temuta prințesă Turandot – de o frumusețe aproape nepământeană și de o istețime care întrece orice închipuire – îi supune unui test pe toți aceia care aspiră la mâna ei. Pretendenții trebuie să dezlege răspunsul celor trei ghicitori, cu riscul de a-și pierde viața. Mulți prinți au încercat și niciunul nu a reușit. Acum este rândul lui Kalaf, prințul tătarilor, să parcurgă proba ghicitorilor. Oare pentru el, finalul va fi altul?

”O trupă de actori ne readuce la viață această poveste, într-un spectacol care provoacă imaginația spectatorilor să pătrundă în lumea prințesei Turandot. O lume dominată de frică și de ură, dar care, ca în orice poveste care merită povestită, are șansa de a se schimba. Vă invit să ne fiți alături în această călătorie în trecut și poate că astfel prezentul ni se va arăta într-o lumină diferită!”Sânziana Stoican.

Din lumini picturale și umbre de sunet, Turandot” dezvăluie o lume misterioasă care îmbină elemente inspirate din tradiția commediei dell’arte și din cultura chineză cu detalii subtile de storytelling și inserții de realism psihologic un melanj unic, pus în valoare de scenografia semnată Valentin Vârlan. Actorii sunt naratorii și personajele enigmaticei povești pe care spectatorii sunt provocați să o descifreze cu cheia propriei imaginații și să descopere o altfel de poveste de iubire, cu îndrăgostiți cum numai o dată la o mie de ani poți întâlni.

”Turandot”, una dintre cele mai fascinante povești ale lumii orientale, se dezvăluie publicului pe scena Teatrului Excelsior. Căci dacă n-ar fi, nu s-ar povesti.

Biletele sunt disponibile la Teatrul Excelsior (Strada Academiei, nr. 28) și online, pe site-ul bilet.ro.

Comunicat al Teatrului Excelsior din București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.