Știri: Premieră: ”Cyrano” (Le Théâtre Les Pieds Nus & Funambule, Paris, 9 iulie 2019)

74
Sursa foto: Le Théâtre Les Pieds Nus & Funambule
Sursa foto: Le Théâtre Les Pieds Nus & Funambule

logo rubrica pe scenele lumii leviathanLe Théâtre Les Pieds Nus & Funambule din Paris (53, Rue des Saules, 75018, Paris) propune publicului parizian, dar și vizitatorilor aflați în capitala Franței, comedia dramatică ”Cyrano” de Edmond Rostand, spectacol din seria ”Classiques Contemporains”. Regia: Bastien Ossart. Distribuția: Iana Serena de Freitas, Lucie Delpierre, Nataly Florez/Marjorie de Larquier.

Cyrano! Și s-a spus tot. Este oare nevoie să-i creionăm portretul celui pe care toată lumea îl cunoaște fără să-l fi citit? Cyrano. Cum vi-l închipuiți? Un erou solitar, pământean și poetic ca un diavol, mai mult sau mai puțin burtos decât cel care-l joacă, în vârstă de 40 de ani. Este un film cu Depardieu. Unii probabil că își amintesc de Huster, Weber sau Belmondo. Sunt numeroase adaptări cu săbii și cu voci mari.cyrano afis

Le Théâtre Les Pieds Nus & Funambule a dorit să revizuiască această istorie într-o manieră proprie, pentru că noi ne gândim că schimbând viziunea asupra unui personaj, este revelator. Ceea ce știm din inimă necesită ceva nou.

”Cyrano, acest erou de 21 ani, mai mult dansează decât merge, mai mult cântă decât vorbește. Avea într-adevăr un nas mare, dar era frumos. Ca și pe timpul său, noi am luminat scena doar cu lumânări. Măști atipice, costume colorate și un spațiu cu felinare completează decorul.

Cei care urcă pe munți au două opțiuni: să  povestească despre călătoria lor, sau să povestească despre frumusețea muntelui.

Totul a fost spus, arătat, scris. Oh, serios?…

Și dacă ar fi fost jucat de trei femei…?

Lui Cyrano i-ar fi plăcut.”

Premiera va avea loc marți, 9 iulie 2019, iar ultimul spectacol din acest sezon se va juca loc pe 1 septembrie 2019.

Program: Între 9 – 13 și 23 – 27 iulie, ora de începere este 19.00 (ora locală), pe 14, 21, 28 iulie, ora 18.00, între 16 – 20 iulie, dar și pe 30 și 31 iulie, spectacolul este programat la ora 21.00.
Info și rezervări: Casa de bilete: 53 rue des Saules, 75018, Paris. Telefon: 01 42 23 88 83.

Noua rubrică a site-ului Leviathan.ro, ”Pe scenele lumii”, va cuprinde informații și comentarii despre premiere, spectacole, teatre din lume.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.