La ”Nino Nino” avem poveşti

82
Lică Barbu și grupul artistic ”Nino Nino”, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila, 5 iulie 2019
Lică Barbu și grupul artistic ”Nino Nino”, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila, 5 iulie 2019

logo zambetul uneste articoleData stelară, 5 iulie 2019, Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati” Brăila. Grupul artistic ”Nino Nino” se află la a cincea întâlnire pentru a continua activitatea proiectului ”Zâmbetul uneşte” iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan prin reprezentantul său, prozatorul brăilean Lică Barbu.

Prezenţa medie a membrilor grupului la întâlnire nu a îngreunat în niciun fel programul de lucru planificat. Schimbarea locului de repetiţii, de la Secţia de împrumut pentru copii. Ludodecă la Sala ”Fănuş Neagu”, a oferit grupului artistic posibilitatea de a se desfăşura în mai mult spaţiu şi posibilitatea de a simula interpretarea momentelor artistice ca pe scenă, cu spectatori adevăraţi. Ei, adevăraţi! Spectatori erau tot ei, dar jocul a prins ca într-un spectacol adevărat.logo bibl jud braila

Lică Barbu a prezentat nominalizările celor care vor face parte din primul moment artistic pe care, din motive artistice secretoase, nu-l putem dezvălui. Curioşii să se abţină până la premieră.

În ideea că începutul şi finalul au mare importanţă la succesul unui moment artistic, Lică Barbu a insistat pe analiza intrării în scenă. Nu puţine au fost părerile şi sugestiile copiilor, ceea ce l-a determinat pe Lică Barbu să mai schimbe un pic din scenariu.

Foarte multe discuţii s-au iscat despre cine va cânta primul vers din textul melodiei à cappella. După câteva probe pe care le-au interpretat copiii, se pare că Briana-Maria Băjenaru va avea onoarea să înceapă momentul artistic. Vocea ei puternică şi impunătoare i-a convins pe toţi că merită să fie prima care intră pe scenă deschizând momentul artistic al grupului.

Mai complicat a fost cu cine va cânta ”An-dan-dez, Dizi-mani-frez, Dizi-mani-pomparez, An-dan-dez.” Plus că trebuie să-l şi danseze. Au încercat Robert Cioarec şi Vlad-Nicolas Zamfir, dar nu prea au reuşit.

Acest joc De-a numărătoarea este ceva copilăresc şi uite, ca un paradox, copiii din grup nu prea reuşeau să-l joace. Oricum, nu erau prezenţi toţi băieţii, pentru că rolul este potrivit unui băiat şi, deci, a rămas de văzut cine va fi interpretul.

După oleacă de transpiraţie la repetiţia cu momentul artistic à cappella s-a trecut la un fel de relaxare, ca să nu spun un test, că e prea tehnic şi copiii sunt deja stresaţi cu tot felul de teste la şcoală. Booon!

”Relaxarea” a constat din a povesti, cine ştie, o întâmplare reală sau imaginară. Nu spuneţi că toţi erau cu mâinile ridicate, drept pentru care Lică Barbu i-a invitat pe rând.

Ema Popîrlan ne-a povestit cum se afla cu bunica ei într-o gară, unde a văzut o bătrânică cerşetoare şi a ajutat-o dăruindu-i doi bănuţi. Emoţionant!

Robert Cioarec ne-a povestit o întâmplare hazlie din Turcia unde se afla cu părinţii lui într-o excursie.

Emma (cu doi de ”m” căci mai este o Ema cu un singur ”m”) Miruna Buţia ne-a relatat o întâmplare din parc când se afla cu prietena ei Marina-Karina-Christine Zaharia, şi ea membră a grupului.

Interesantă a fost povestea Mirunei-Gabriela Matei care a ţinut neapărat să ne spună o poveste imaginară precum şi-a închipuit un vis în care îşi dorea un ponei cu coarne de argint şi copite de aur, iar coada din curcubeu. Magică povestea ei. Ca un tablou fantastic plin de culori minunate.

Dar cea mai interesantă interpretare a venit de la Roxana-Maria Codreanu, o fetiţă de numai 6 ani, mărunţică şi oacheşă ca o păpuşă, mereu tăcută şi timidă. Nu povestea l-a surprins pe Lică Barbu, ci atitudinea ei în a povesti. Vocea ei hotărâtă, curajul şi spontanietatea au impus prezenţa ei artistică. Chiar nu ne aşteptam la ea. Bravo, Roxana!

După ce s-a stabilit că de săptămâna viitoare vor avea loc două întâlniri, joi şi vineri, Lică Barbu le-a spus simplu copiilor: ”A-ca-să!” Adică, un fel de ”La revedere!”

Vezi: La Brăila, ”Zâmbetul unește”

Primii pași în arta interpretării scenice

”Nino Nino” uneşte zâmbete

Știri: ”Nino Nino” trece la treabă (15 iunie 2019, Brăila)

”Nino Nino”, grup artistic din ce în ce mai mare

Bine aţi venit la ”Nino Nino”!

”Nino Nino”, din nou la treabă

”Nino Nino” – De-a interviul

Povestiri la Grupul artistic ”Nino Nino” (5 iulie 2019, Brăila)

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului.

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.