Știri: Premieră la TVR 1: Serialul polițist „Blochin: la granița legii” (în fiecare miercuri şi joi, ora 23.00)

85
Afis BLOCHIN LA GRANITA LEGII serial nou miercuri si joi la TVR1

logo rubrica imago leviathan.roDin 7 aprilie 2021, în fiecare miercuri şi joi, de la ora 23.00, timp de cinci săptămâni, la TVR 1 aveţi întâlnire cu Blochin – un detectiv atipic, la fel ca şi serialul al cărui erou este. Realizat în 2015 de către televiziunea germană ZDF, Blochin, a fost creat special pentru a rivaliza cu serialele americane de cel mai mare succes în Germania: House of Cards, Homeland, True Detective.

 Aşa a luat naştere un detectiv cu un caracter imposibil şi cu o grămadă de probleme personale, Henry Blochin are un trecut întunecat. Când avea 14 ani şi trăia în lumea interlopă berlineză, el a fost împuşcat şi s-a trezit la morgă, fără să-şi mai amintească ceva despre viaţa lui de până atunci. A adoptat numele unui fotbalist şi a început o viaţă nouă: s-a însurat şi a intrat în poliţie. Dar trecutul nu a încetat niciodată să îl hăituiască.

În prezent, inspectorul Blochin – cu un caracter dificil – traversează o perioadă foarte proastă. Cazul extrem de exploziv la care tocmai lucra a fost mutat la Poliția Penală Federală, un vechi prieten este șantajat, iar sănătatea soției sale, bolnavă de scleroză multiplă, se înrăutățește pe zi ce trece. Toate acestea îl fac pe Blochin să fie ca o bombă cu ceas ce poate exploda în orice moment. Iar actualul caz de care trebuie să se ocupe nu face decât să înrăutăţească lucrurile – pentru că uciderea unui traficant de droguri pe care Blochin l-a cunoscut cândva declanşează o anchetă complicată, care-l implică într-un şir de evenimente neprevăzute şi ameninţătoare.

Serialul a avut premiera la Berlinale după care postul ZDF a pus toate episoadele la dispoziția publicului în online, chiar înainte de a le transmite la televizor. Succesul a fost unul fulminant, ceea ce a dus la crearea unui film artistic separat cu Blochin, dar şi la planificarea unui nou sezon al actualului serial.

Blochin: la granița legii (Blochin – Germania, 2015)

Regia: Matthias Glasner. Distribuție: Jürgen Vogel, Thomas Heinze, Agnieszka Piwowarska, Christoph Letkowski, Maja Schöne.

Comunicat al TVR

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.