Știri: Prezentarea volumului “El Quijote Universal. Siglo XXI” la Biblioteca Națională a Spaniei (12 decembrie 2016)

1005
El Quijote Universal del Siglo XXI

Luni, 12 decembrie, de la ora 19.00, Biblioteca Nacional de España va găzdui prezentarea volumului “El Quijote universal. Siglo XXI”, un omagiu adus lui Miguel de Cervantes Saavedrala 400 de ani de la moartea sa, dar și miilor de traducători care, prin munca lor, au făcut cunoscută opera scriitorului spaniol la nivel mondial.

Volumul este în fapt o ediție a cunoscutei opere Don Quijote în 150 de limbi. Fiecare capitol este tradus într-o limbă sau într-o varietate lingvistică distinctă (incluzând aici limbi indigene din America de Sud sau Africa). În multe cazuri, traducerile sunt inedite și realizate special pentru acest proiect.

Și-au anunțat participarea, Francisco Sánchez, membru al Asociației  La Otra Andalucía și director al proiectului; José Manuel Lucía Megías, coordonator al volumului; Aldo García  reprezentant al editurii Antonio Machado Libros; Federico Mayor Zaragoza și traducători ai volumului Quijote în diferite limbi.

Intrarea liberă în limita locurilor disponibile în Salón de actos din cadrul Bibliotecii, evenimentul fiind transmis live și pe pagina web a instituției: www.bne.es. Cei prezenți vor putea asculta și un fragment în limba română.

Proiectul este organizat de Asociația La Otra Andalucía, Facultatea de Filologie a Universității Complutense din Madrid și Librăria Antonio Machado Libros.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.