Știri: Programul lunii septembrie al Asociației Românilor din Frankfurt și împrejurimi (18, 21, 22 septembrie 2018, Frankfurt și Offenbach)

404
ARO Frankfurt

Cursul de germană A1 (de la zero) reîncepe marţi, 18 septembrie 2018, de la ora 17.00 la biserica Matthäuskirche, la Parohia Ortodoxă Română din Frankfurt, Friedrich Ebert Anlage 3 3, U4 Festhalle/ Messe. Vor preda onorific doamnele Florentina Grimm și Rosaura Lissai, iar Brândușa Massion le va suplini când va fi nevoie. Rugăm pe cei interesaţi să vină direct la data și la adresa indicată. Mai ales, să fie hotărâţi să vină regulat la cele 2 ore săptămânale și să acorde studiului individual circa 30 minute zilnic, inclusiv să urmărească programele televiziunii germane. Vă asigurăm că în condiţii de studiu consecvent până în iunie 2019 veţi putea lua testul final și trece la stadiul A2 (cunoștinţe de bază), mai multe pe www.aro-rhein-main.de/curs-germana/.

Sibiu

Vineri 21 septembrie 2018, ora 19.00, la Biblioteca din Büsingpalais, Herrnstr 84 OF centru,în cadrul Săptămânii Interculturale Offenbach (IKWO), ARO (Asociația Românilor din Frankfurt și împrejurimi) va fi prezentă cu o prelegere și cu un film documentar despre SibiuHermannstadt (Sibiu) a fost întemeiat de sașii transilvăneni în secolul al XII-lea și orașul a păstrat până în zilele noastre moștenirea lor culturală. Prin strădania fostului său primar, Klaus Iohannis, actualul președinte al României, Sibiul a fost capitală culturală europeană în 2007. Anul acesta, al unirii centenare, sibienii solicită pentru orașul lor titlul de ”Oraș al Unirii”, deoarece de la Sibiu s-au gestionat activităţile de administrare a Transilvaniei, după actul Unirii de la Alba Iulia din 1918.

Ruxandra-Maria Jotzu, arhitectă din Bad Homburg, va susține o prezentare, în limba germană, pe cât de interesantă pe atât de fascinantă, despre istoria și cultura acestei perle a arhitecturii spaţiului săsesc carpatin.  Cei interesați sunt invitați să intre în dialog cu  arhitecta Ruxandra-Maria Jotzu, despre unul dintre cele mai frumoase orașe din România, capitală a Transilvaniei între anii 1692 – 1791 și 1849 – 1865.

Invitaţi-i pe prietenii germani. Intrarea este liberă și nu va lipsi bufetul festiv, pentru care vă solicităm aportul; trimiteţi-ne un email dacă doriţi să ne ajutaţi la bufet. În septembrie veţi primi invitaţia în limba germană. www.aro-rhein-main.de/program/2018-09-21-ikwo-hermannstadt-sibiu/

Sâmbătă 22 septembrie 2018, între orele 14.00 și 17.00, copiii românilor se reîntâlnesc după vacanţa mare, în Büsingpark din Offenbach centru, la leii din faţa Palatului Büsing. În cadrul Săptămânii Interculturale Offenbach (IKWO – Interkulturelle Woche), Büsingpark se transformă într-un parc de distracţii pentru copii. Elena Cornienco și Silvia Plămădeală, învăţătoarea și respectiv educatoarea copiilor, de data aceasta alături de părinţi, îi vor supraveghea și se vor juca împreună cu micuţii jocuri din Germania, dar și jocuri de pe strada copilăriei noastre. Veniţi cu multe idei de joacă!  www.aro-rhein-main.de/copiii-nostri/

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.