Știri: Proiectul ”70 pentru Centenar” (6 noiembrie 2018, Tel Aviv)

240
70-pentru-centenar tel aviv

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv este partener al proiectului ”70 pentru Centenar”, organizat de Asociația Thea O.  Haimovitz. În acest context, marți, 6 noiembrie 2018, la ora 18.00, va fi organizat, la sediul ICR Tel Aviv, un eveniment de evocare a 70 de figuri proeminente –  individuale și colective – ale minorității evreiești din România, care s-au evidențiat prin caracterul lor excepțional și care au contribuit în mod semnificativ la construirea României moderne.

Programul evenimentului:
Proiecția filmului ”Scriitori evrei în Primul Război Mondial” (producător Mihai Vișinescu), însoțită de prezentare de fotografii cu figuri emblematice ale evreilor care și-au adus contribuția la devenirea și progresul României moderne.
Dezbatere tematică: evocarea câtorva dintre cele 70 de personalități vizate de proiect. Participă Felicia Waldman și Gustav Meiseles.
Moderator
: Thea Haimovitz

Proiect aniversar, având ca obiectiv evocarea vieții, gândirii și a istoriei de excepție a 70 dintre evreii de origine română, ”70 pentru Centenar” este menit să sublinieze contribuția acestora la construirea României Mari în perioada acestui prim secol de existență. Totodată, proiectul marchează aniversarea a 70 de ani de relații bilaterale România-Israel și 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

1 COMENTARIU

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.