Știri: Recital de arii, lieduri şi canţonete cu tenorul Lucian Corchiş (20 ianuarie 2018, București)

619
Lucian Corchiș
Lucian Corchiș

logo rubrica musica leviathan.roFundaţia Calea Victoriei vă invită sâmbătă, 20 ianuarie 2018, ora 19.00, în eleganta sală de spectacole a Cercului Militar Naţional din Bucureşti, la Recitalul de arii, lieduri şi canţonete, o călătorie fantastică prin universul unor compozitori celebri. Vă veţi bucura de un recital susţinut de tenorul Lucian Corchiş şi pianista Livia Teodorescu-Ciocănea. În program se vor regăsi lucrări muzicale valoroase semnate de Franz Schubert, Richard Strauss, Gabriel Fauré, Frédéric Chopin, Paolo Tosti, Piotr Ilici Ceaikovski.

Lucian Corchiș, prim-solist la Opera Naţională Bucureşti din 2006, a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. De-a lungul timpului s-a perfecţionat la diferite cursuri din ţară sau străinătate, ceea ce i-a adus şi colaborări importante cu prestigioase instituţii de profil. A colaborat cu Opera Naţională din Cluj, Opera Naţională din Timişoara, Opera Naţională din Iaşi, Filarmonica din Stuttgart, Orchestra Naţională Radio şi altele. În repertoriul său se regăsesc roluri precum Faust (”Faust”), Rodolfo (”La Bohème”), Ducele de Mantua (”Rigoletto”). Lucian Corchiş este apreciat pentru timbrul deosebit al vocii şi sensibilitate.

Livia Teodorescu-Ciocănea
este profesor universitar doctor la catedra de compoziţie a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, compozitor şi pianist. Creaţia sa cuprinde peste 60 de lucrări de diferite genuri muzicale (cameral, vocal, simfonic) care au fost interpretate în ţări precum Italia, Australia, Franţa, Danemarca, Spania sau România. Ca pianist a susţinut numeroase recitaluri, concerte cu muzică din repertoriul clasic sau contemporan şi recitaluri vocal-instrumentale.

Preț bilet: 45 lei, 40 lei (card fidelitate, studenți, elevi, pensionari).

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.