Știri: Spectacol interdisciplinar de avangardă româno-american la Center for Computer Research in Music and Acoustics din cadrul Stanford University (30 mai 2017)

590
Readin Lee Todd Lacks - show-2

Marți, 30 mai 2017, pe scena Center for Computer Research in Music and Acoustics din cadrul Stanford University (CCRMA) va avea loc spectacolul interdisciplinarReading Lee Todd Lacks, un eveniment introductiv al conceptului de „teatru interior”, concept performativ de referință al laboratorului interdisciplinar ”Citit În”, dedicat poeticii senzoriale. Spectacolul va fi susținut de Olga Berar (România), Constantin Basica (România/ SUA), Alex Chechile (SUA), Adrian Ciglenean (România) și Lee Todd Lacks (SUA).

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Olga Berar este violonistă și interpretă, absolventă a UNMB București și masterand CIT Cork School of Music, sub îndrumarea lui Adrian Petcu. Activitatea sa profesională include colaborări cu Neuen Internationalen Philarmonie Orchestra din München și Sommer Oper Bamberg European Orchestra, Wexford Opera, iar în 2014, cântă ca și solistă cu Orchestra de Cameră Radio. Din 2012, devine membru cofondator a laboratorului interdisciplinar „Citit În”, calitate în care inițiază și participă la proiecte interdisciplinare cu caracter sinestezic și de cercetare informală a poeticii senzoriale.

Adrian Ciglenean este actor și instructor artistic, deținător al Moving Academy for Performing Arts Diploma și absolvent al facultății de Arte-Actorie a Universității Spiru Haret, din București. Spectacolele care îi marchează parcursul profesional sunt Orfeu sau cum să te dezbraci de pene – 2005, Shiver/The Taboo of Skin – 2005, și Tryptich /It is Time that Prints on Wax – 2006. Din 2007, inițiază și coordonează proiecte de educație non-formală în cadrul Asociației Epsilon III, în 2012, inițiază laboratorul interdisciplinar ”Citit În” (București/Cluj-napoca) iar în 2014, laboratorul interdisciplinar Quadro Negro (Porto). Activitatea sa prezentă este centrată pe studiul poeticii senzoriale și a conceptelor alternative de teatru interior.

În 18 mai și 19 mai 2017, pe aceeași scenă, actorul Adrian Ciglenean și violonista Olga Berar au prezentat publicului conceptul de ”teatrul interior” – o viziune de spectacol imersiv, având ca referință și inspirație opera poeților suprarealiști Gellu Naum (1915–2001) și Gherasim Luca (1913–1994).

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.