Știri: Spectacolul „Călătorie spre centrul pământului” al Teatrului de Păpuși Gulliver din Galați la Izmir International Puppet Days (12-15 martie 2017)

772
Calatorie spre centrul pamantului teatrul Gulliver Galati - Lucian Marin
Foto: Lucian Marin via www.adevărul.ro

Spectacolul 3D „Călătorie spre centrul pământului” al Teatrului de Păpuși Gulliver din Galați (secție a Teatrului Dramatic Fani Tardini” din Galați) va fi pusă în scenă la Izmir, în perioada 12 – 15 martie 2017 cu ocazia Festivalului „Izmir International Puppet Days, desfășurat între 1 și 17 martie în orașul-port la Marea Egee. Festivalul Izmir International Puppet Days” este unul dintre cele mai importante evenimente de gen, după Festivalul Internațional de Teatru de Păpuși din Sarnafil, Franța. 

În primele zile ale lui martie, România a mai fost reprezentată la acest eveniment și de Teatrului de Păpuși Ciufulici” din Ploiești (una din cele trei secții ale Teatrului Toma Caragiu” Ploiești), care a pus în scenă piesa The Dragon”. 


Reprezentațiile spectacolului:

12 martie 2017, la ora 15:00, la Centrul de Cultură Sabancı  

13 martie 2017, de la ora 14:00, la İzmir Sanat 

14 martie 2017, de la ora 14:00, la Centrul de Cultură Ziya Gökalp

15 martie 2017, de la ora 20:00, la İzmir Sanat 

„Călătorie spre centrul pământului” este un spectacol 3D cu durata de 60 de minute, ale cărui regie și scenariu sunt semnate de Radu DinulescuScenografia, muzica şi animaţia 3D îi aparțin lui Armand Richelet, iar construcţia de păpuşi, lui Vlad Tănase. Din distribuție fac parte: Adina Ariton, Gina Geru, Elena Marin, Ramona Păuc, povestitor, Marian Sterian.

Spectacolul Călătorie spre centrul pământului” a fost prezentat în cadrul unor festivaluri naționale și internaționale: Festivalul Internaţional de Animaţie Gulliver, Galaţi, mai 2016; Festivalul pentru Copii ARCADIA în Cetatea din Oradea, iunie 2016; Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr, Iaşi,  octombrie 2016; Festivalul Naţional al Teatrelor de Animaţie Sub bagheta lui Merlin, Timişoara, octombrie 2016; Festivalul Sibiu Magic Show, decembrie 2016.

The dragon - Teatrul Ciufulici Ploiesti
Spectacolul The Dragon – Teatrului de Păpuși Ciufulici din Ploiești

În 3 și 4 martie 2017, la İzmir Sanat a fost pusă în scenă piesa The Dragon” a Teatrului de Păpuși Ciufulici din Ploiești, un spectacol inspirat de măștile și păpușile teatrului tradițional japonez Bunraku și al cărui scenariu încearcă să amintească și să cultive în conștiința spectatorilor valorile perene ale umanității: iubirea, onoarea și loialitatea. Axat pe imagine și sunet spectacol s-a constituit într-o demonstrație de măiestrie a artei animației și de virtuozitate pentru păpușarii care au însuflețit minunatele personaje. Regia spectacolului este semnată de Liliana Gavrilescu, scenografia de Mihai Androne, muzica îi aparține lui Marin Fagu, animația digitală și efectele speciale lui Lucian Babeanu. Din distribuție au făcut parte: Mihaela Rus, Ruxandra Mihai, Costel Dobrescu, Lucian Orbean, Lizica Sterea, Ana Maria Orbean, Nelu Neagoe, Paul Niculae.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.