Știri: Stagiunea de Teatru Politic 2021–2022 cu spectacole LIVE în premieră

11
capete înfierbântate

„Teatrul asumat politic își propune să chestioneze, să provoace și să își asume poziții incomode. Un teatru care încearcă să adreseze frontal problemele sociale și economice și să meargă în analiza profundă a cauzelor și dinamicilor acestor probleme.”David Schwartz, regizor.

Stagiunea de Teatru Politic 2021–2022 începe în această toamnă la Centrul de Teatru Educațional Replika din București. 

Stagiunea de Teatru Politic s-a desfășurat anual în București, începând din 2013, sub diverse formate și în diferite spații (Platforma, Teatrul LUNI de la Green Hours, Centrul Replika, MACAZ Teatru Coop.) sau, în 2020, în contextul restricțiilor cauzate de pandemie, online într-un de teatru filmat, în tradiția teatrului TV.

Cu un portofoliu de peste douăzeci de producții de teatru, care adresează și explorează dimensiuni socio-politice, Stagiunea de Teatru Politic vă invită în toamna aceasta la primele sale trei spectacole ce se vor juca LIVE post-pandemie: Capete înfierbântate 2020, Matern și Lucrător universal. Două din cele trei spectacole –Matern și Capete înfierbântate 2020 –, realizate pe parcursul anului 2020, se vor juca în premieră pe scenă cu spectatori, fiind difuzate până acum doar online.

Programul lunii septembrie

Intrarea la fiecare reprezentație este liberă și se realizează pe bază de rezervare.

22, 23, 24 septembrie, ora 19.00Capete înfierbântate 2020 
Rezervare: https://capete-infierbantate-2020-replika.eventbrite.com

27, 28 septembrie, ora 19.00 – Matern
Rezervare: https://matern-replika.eventbrite.com

30 septembrie, 1 octombrie, ora 19.00 – Lucrător universal
Rezervare: https://lucrator-universal-replika.eventbrite.com

Capete înfierbântate 2020 analizează sistemul medical din România, demantelarea serviciilor publice și consecințele aplicării logicii profitului în domeniul sănătății, în contextul crizei sanitare provocate de pandemie.

Matern explorează transformările emoționale și corporale prin care trec persoanele când devin mame, și provocările pe care le întâmpină în contextul social local.

Lucrător universal vorbește despre problemele, presiunile și provocările cu care se confruntă angajații și sindicatele din comerț, domeniul cu cel mai mare număr de lucrători din țară.

E-mail – teatrupolitic@gmail.com
Social Media [FBIG] – @stagiuneadeteatrupolitic

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014–2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.