Știri: Strada de C’Arte, ediția a IX-a (23–27 septembrie 2020, București)

106
strada de c arte

În perioada 23–27 septembrie 2020, Muzeul Național al Literaturii Române din București în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” și Fundația Universitară „Carol I” organizează ediția a IX-a a celui mai divers maraton cultural în aer liber: Strada de C’Arte.

Timp de cinci zile, în „Sufrageria de carte”, vor avea loc concerte, expoziții, proiecții de film, spectacole de teatru, conferințe, lansări de carte, lecturi publice, dezbateri, ateliere, tururi, dans, precum și un târg de carte. Motto-ul festivalului este „Plimbă-ți masca pe Strada de C’Arte!”. Bucureștenii și vizitatorii Capitalei vor avea parte de mai multe zile pline de evenimente culturale de calitate, la care vor putea participa gratuit. În arealul statuii ecvestre a lui Carol I se va desfășura cel mai mare târg de carte în aer liber, care va reuni cele mai importante edituri din România, dar și alte instituții, care vor avea amenajat câte un stand. Festivalul Strada de C’Arte se adresează tuturor vârstelor.

„Cel mai dificil în România ultimilor ani este să fii constant, predictibil, să ai continuitate în proiecte și inițiative, cu atât mai mult dacă ele sunt cultural-educaționale, aparent consumatoare, iar nu producătoare de resurse. O astfel de inițiativă a fost Strada de C’Arte, iar noi ne bucurăm că, deși an de an a fost o mare provocare să coagulăm atâtea energii, am reușit să ajungem la ediția a IX-a, un maraton regal al frumosului transpus în toate manifestările sale”, spune Mireille Rădoi, director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” București.

Evenimentul se desfășoară în conformitate cu regulile impuse de prevenirea răspândirii și contaminării cu Covid-19.

Program

program strada de c arte 2020Comunicat al Muzeului Național al Literaturii Române

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.