Știri: ”…Sub clar de lună”, scenariul și regia: Dominic Dembinski, la TVR 3 (3 aprilie 2020)

337
”Sub clar de lună”. Sursa foto: TVR
”Sub clar de lună”. Sursa foto: TVR

rubrica teatru tv logo leviathan.roSuntem aici și rămânem împreună în aceste zile grele. Știm că ne sunteți aproape și vă mulțumim! Teatrul Național de Televiziune se vede în fiecare zi pe TVR 3.

Vineri, 3 aprilie 2020
Ora 20.00 – …Sub clar de lună, scenariu pentru televiziune de Dominic Dembinski, după piesa de teatru Proștii sub clar de lună de Teodor Mazilu. În distribuție: Mircea Rusu, Florin Zamfirescu, Mitică Popescu, Magda Catone, Alina Chivulescu, Camelia Zorlescu. Redactor: Doina Teodoru. Scenografia: Carmen Rasovszky, Florentina Popescu și Gheorghe Rasovszky. Muzica: George Marcu. Director de imagine: Cristian Nicolau. Regia artistică: Dominic Dembinski.

”În spectacolul meu surprind o lume superficială, mercantilă şi limitată, supusă unui Zeu suprem: TELEVIZORUL. Acest obiect devine esenţial căci debitul său de subcultură însoţeşte mai tot timpul avatarurile personajelor ce se inspiră sau se regăsesc în lumea de clişee a micului ecran. Am menţinut intact procedeul mazilian de a face comedie în maniera lui Cehov, să zicem. Trăirile sunt autentice, credibile, omeneşti, chiar atunci când contextul este satiric. Nu va fi o caricatură dramatică, ci o lume vie, foşnitoare, unde răul se confundă cu binele, lăsând pe spectator să judece singur.” –  Dominic Dembinski.

Reluare luni, 6 aprilie 2020, ora 14.00.

Urmează:
Sâmbătă, 4 aprilie 2020, ora 20.00: Unchiul Vania de A. P. Cehov. Regia: Yuri Kordonsky. Detalii, click aici.

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+. Producător coordonator: Demeter András István.

www.tvr.ro

https://www.facebook.com/casadeproductietvr/

https://www.instagram.com/casadeproductietvr/

                                                                       Comunicat al Casei de Producție a TVR

Arhiva Teatru tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.