Știri: Teatru tv (12, 13 mai 2020)

157
George Mihăiță și Valentin Teodosiu în „Poker” de Adrian Lustig. Sursa foto: TVR
George Mihăiță și Valentin Teodosiu în „Poker” de Adrian Lustig. Sursa foto: TVR

Am început cea de-a opta săptămână în care Teatrul Național de Televiziune se vede zilnic la TVR 3.

Iată programul difuzărilor pentru marți, 12 mai 2020 – dramaturgie românească:

Ora 14.00 – reluare „Căsuța cu povești” – Prostia omenească

Ora 14.05 – reluare Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici. Spectacol preluat de la Teatrul „Ion Creangă” din București. Regia: Cornel Todea

Ora 20.00 – „Căsuța cu povești” – Ursul păcălit de vulpe

Ora 20.05 – Poker  de Adrian Lustig. Regia și adaptarea: Alexandru Tocilescu. Preluare de la Teatrul de Comedie din București.  Regia TV: Dominic Dembinski. Distribuția: George Mihăiță, Vladimir Găitan, Valentin Teodosiu, Simona Stoicescu. Asistent de regie: Claudia Nedelescu. Decor: Puiu Antemir. Costume: Anca Răduță. Organizator producţie: Traian Andriescu. Sunetiști: Valentin Bartolomeu și George Sandu. Postprocesare sunet: Cătălin Popescu. Editor imagine: Costică Marciuc. Director de imagine: Aurel Pițigoi. Regia de montaj: Judith Georgescu. Producător: Cristina Anton. Producator delegat: Dana Filip von Becker.

De la data premierei: 17 aprilie 2004. Poker s-a jucat seară de seară cu casa închisă. O distribuţie de zile mari, regia semnată Alexandru Tocilescu și un subiect tot timpul prezent.

Cele trei personaje sunt tipologii pe care le întâlnim în jurul nostru. Titel, omul de afaceri, nu are nici educație, nici scrupule, dar este înconjurat de gărzi de corp. Senatorul – corupt – se zbate să-și mențină mandatul pentru a avea imunitate. Medicul chirurg nu se prezintă la cazurile de urgență decât dacă pacientul are o rudă cu bani, sus-pusă. Monica vrea să devină vedetă și să găsească un partener care să-i îndeplinească toate dorințele.

Urmează, miercuri, 13 mai, ora 20.05: PREMIERĂ TV: Ursul de A. P. Cehov, producție a Teatrului Coquette. Regia: Ruxandra Bălaşu. În distribuție: Marius Bodochi, Ruxandra Bălașu și Gabriel Costan. Spectacol preluat din stagiunea Teatru în TVR 2019.

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+. Producător coordonator: Demeter András István.

www.tvr.ro

https://www.facebook.com/casadeproductietvr/

https://www.instagram.com/casadeproductietvr/                                                                  

Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

Arhiva Teatru tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.