Știri: Teatrul de Artă București: Spectacolul cu piesa „Dragoste la kg” de Neil LaBute (26 februarie 2024)

30
dragoste la kg

Luni, 26 februarie 2024, de la ora 19.30, echipa de teatru SoArt vă invită la Teatrul de Artă București (Str. Sfântul Ștefan nr. 21, sector 2)  la piesa Dragoste la kg de Neil LaBute, un spectacol care te provoacă să privești dincolo de aparențe și să iubești cu inima deschisă, o comedie despre reciprocitate, sinceritate, simbioză şi deschidere. O poveste despre suflete pereche, care nu țin cont de calitățile fizice, ci de chimia dintre noi, neprețuită. Subiectul piesei este actual: accesul la fericire. Poți fi fericit alături de persoana iubită indiferent de părerea celor din jur? Sunt întrebări la care trebuie să-și răspundă Toma, un tânăr corporatist care se îndrăgostește de Elena, o tânără strălucitoare, amuzantă, dar din întâmplare obeză. Ea îi provoacă imaginația și îl face să râdă. Problema este că și prietenii lui râd. Când superficialitatea devine normă, umorul rămâne singura armă, iar curajul ultima frontieră. Un spectacol la care râzi, dar care te și pune pe gânduri.

În distribuție sunt patru actori care par să-și joace viețile:

Anca Grosu – în rolul Elenei, o victimă a bullying-ului cel puțin energetic, provocat de forma corpului ei supraponderal;

Ștefan Opreanu – în rolul lui Toma, jucându-l pe tânărul perfect, dar influențat de anturaj;

Vlad Ianuș – în rolul lui Cătălin, care deși are mult umor, știe de fapt cum este să fii luat peste picior;

Roxana Soare – în rolul Ginei, o colegă cu care Toma avusese o relație neasumată și care, deși foarte acidă la adresa Elenei, ar putea fi ea însăși subiectul glumelor pe seama înălțimii sale.

Regia spectacolului este semnată de Mircea Rotaru.

Spectacolele trupei So Art pot fi urmărite în mediul online pe platforma https://e-theatrum.com/

Teatrul SoArt a apărut în 2017, debutând cu spectacolul Un bărbat și mai multe femei, o piesă foarte bine scrisă, iar Opreanu Ștefan, actorul care îl întruchipează pe Arkadi Semionovici Garunski, simte că a făcut mari progrese în ce privește această superbă meserie datorită acestui rol. Ulterior s-a lucrat și la alte producții.

Cea mai nouă este Dragoste la kg, după Fat Pig, de Neil LaBute, spectacol care a avut premiera în toamna lui 2022.

SoArt a apărut din dorința  de a oferi o serie de spectacole pe care nu am fi avut ocazia să le realizăm în alt mediu. Teatrul independent a luat amploare în ultima perioadă și SoArt poate  oferi multe spectacole în acest mediu independent.

Activitatea se desfășoară unde se ivește ocazia. Nu există un sediu anume, cel puțin deocamdată. Curând însă, se va rezolva și acest aspect. Până acum, SoArt a avut spectacole gazdă la Teatrul de Artă București, Teatrul Infinit și Teatrul Nottara.

Am fost întrebați ce gen actoricesc abordăm. În general – multe comedii, dar și drame. Comedia este greu de realizat, dar extrem de captivantă. Și dramele îți oferă o experiență intensă, nu mai vorbim de tragedii. Dar comediile par cele mai ofertante și plăcute.

În ce privește pregătirea unui spectacol, putem spune că atunci când găsim textul unei piese care ne atrage, ne întâlnim cu toții să discutăm și dacă ajungem la concluzia că putem face un spectacol de calitate, atunci ne apucăm de treabă. Repetițiile sunt intense, dorind să oferim publicului spectacole valoroase și suntem atenți la toate detaliile: de la stăpânirea textului până la ultimul element scenografic. Vream să oferim piese care au  anumite mesaje, care să transmită ceva autentic publicului.

În principiu, în câteva luni reușim să scoatem o nouă piesă de teatru la public. Sigur că mai pot să apară și lucruri neprevăzute pe parcurs, menite să ne încetinească munca, dar reușim să găsim mijloace care să ne ajute să depășim obstacolele și să ducem treaba la bun sfârșit.

Cine face parte din familia SoArt? Din distribuția proiectului SoArt fac parte actorii Gabriela Alexandru, Ioana Vlădescu, Loreta Neculai, Anca Grosu, Roxana Soare, Vlad Ianuș și Opreanu Ștefan – părintele acestui proiect artistic. Suntem diferiți, dar ne completăm foarte frumos unii pe ceilalți.

 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.