Știri: Teatrul Excelsior din București, pe scenele din Constanța (22, 23 iunie 2019)

26
Ioana Anton și Alex Călin în spectacolul ”Fluturii sunt liberi”, Teatrul Excelsior din București
Ioana Anton și Alex Călin în spectacolul ”Fluturii sunt liberi”, Teatrul Excelsior din București

Două povești despre iubire în cadrul Festivalului Internațional de Teatru ”Miturile Cetății”

Teatrul Excelsior din București va participa la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru ”Miturile Cetății” din Constanța cu două dintre producțiile de mare succes din repertoriul său: ”Fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe, regia: Erwin Șimșensohn și ”Arlecchino și pierdutele iubiri” după o canava de Flaminio Scala, regia: Enrico Bonavera. Cele două reprezentații vor avea loc sâmbătă, 22 și duminică, 23 iunie 2019, la Teatrul de Stat din Constanța și la Teatrul pentru Copii și Tineret ”Căluțul de mare”.

Spectacolul ”Fluturii sunt liberi”  va aduce publicului constănțean întâlnirea cu una dintre cele mai emoționante povești de dragoste, dar și o prețioasă lecție despre ce înseamnă a vedea cu ochii inimii, dincolo de orice obstacol fizic. Actorii Catrinel Dumitrescu, Ioana Anastasia Anton, Alex Călin și Șerban Gomoi dau viață personajelor într-un spectacol vibrant care are ceva de oferit fiecărui spectator: emoție și visare, comedie și dramă, profunzime, dar și o mare doză de imprevizibil. ”Fluturii sunt liberi” explorează și ne învață cum să zburăm.

Spectacolul ”Arlecchino și pierdutele iubiri” propune publicului o experiență teatrală intens ludică ce îmbină cele mai savuroase ingrediente ale Commediei dell’ Arte, într-un spectacol cuceritor. Doi tineri se iubesc în secret, iar pentru a-i păcăli pe părinții lor care se împotrivesc căsătoriei lor, se hotărăsc să apeleze la o licoare cu efecte ”speciale”. Binecunoscuta intrigă shakespeariană din ”Romeo și Julieta” nu va genera, însă, o tragedie, ci reversul ei – o noapte plină de peripeții orchestrate cu măiestrie de Arlecchino, descurcărețul încurcă-tot. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Loredana Cosovanu, Oana Predescu, Radu Micu, Mircea Alexandru Băluță, Aida Avieriței, Ovidiu Ușvat, Dan Clucinschi, Ion Bechet, Ana Udroiu, Mihai Mitrea și Raluca Botez.

Biletele pot fi achiziționate online, de pe platforma www.mystage.ro, dar și de la agenția de bilete a Teatrului de Stat Constanța.

Publicul constănțean (și nu numai) va avea ocazia să descopere două dintre cele mai apreciate producții din repertoriul Teatrului Excelsior, în cadrul uneia dintre cele mai ample manifestări teatrale din România.

Festivalul Internaţional de Teatru ”Miturile Cetății” este o continuare a ”Serilor de teatru antic” inițiate în anii ’70 de binecunoscutul regizor Silviu Purcărete. Ediția de anul acesta are în program producții teatrale ale marilor regizori din România, spectacole pe texte clasice și contemporane, o parte din ele abordând, o formă sau alta, temele mitologice şi evoluţia lor de-a lungul timpului.

Comunicat al Teatrului Excelsior din București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.