Știri: Vernisajul expoziției personale “Mémoire” a artistului român George Bodocan la Paris (9 martie 2017)

830
George Bodocan Bodo - Memoire Paris

Joi, 9 martie 2017, începând cu orele 18.00, la Galeria Institutului Cultural Român de la Paris (1, rue de l’Exposition 75007, Métro : Ecole Militaire ou RER Pont de l’Alma) va avea loc vernisajul expoziției personale “Mémoire” a artistului român George Bodocan / Bodo. 

Instalat la Paris acum șase ani, George Bodocan a conceput expoziție “Mémoire” ca pe o explorare a formelor specifice mișcărilor artistice și sociale la a participat în această perioadă. Ca urmare,mesajele grafice ale artistului român, compun o radiografie originală a tuturor acestor fenomene : proiecte artistice colective, grupuri artistice angajate în spaţiul socio-cultural, acţiuni artistice care aduc la viaţă locuri abandonate, transformându-le în spaţii de creaţie. Expoziţia transcrie traiectoriile și istoria acestor «mișcări» pariziene din ultimul deceniu, așa cum au foste ele trăite de George Bodocan. Potrivit artistului, acest cumul documentar și personal creează un spaţiu al memoriei, un laboratoar atelier imersiv.

Picturile, desenele, obiectele realizate pe diferite suporturi sunt însoţite de proiecţii de fotografii documentare, adesea auto-biografice, într-o instalație complexă al cărui rol este de a genera conversații despre interacţiune și de a lăsa să se întrevadă apariţia unor curente estetice în arta urbană alternativă pe cale să se impună.

Expoziția este deschisă în perioada 2-31 martie 2017, iar intrarea este liberă. 

În data de 30 martie, începând cu ora 18.00 va avea loc o masă rotundă pe tema locurilor de creații alternative, la care vor participa George Bodocan, Marta Jecu, curatoarea expoziției, cercetător post-doctoral la Institutul CICANTUniversida de Lusofona din LisabonaAndreea Macea, director de producție la La Capela – Paris și cofondator APAR (Asociația artiștilor români din Paris) și Gaspard Delanoë, membru fondator și purtător de cuvânt al 59 Rivoli – Paris, After Squat și Alternative Art Center.

La orele 19.00 va avea loc un cocktail care va marca finalul expoziției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.