Știri: Violoncelistul Andrei Kivu, în Israel (27 aprilie – 1 mai 2019)

50
andrei kivu israel

logo rubrica musica leviathan.roPrezența violoncelistului Andrei Kivu în Israel ca invitat al Institutului Cultural Român de la Tel Aviv se desfășoară pe trei direcții diferite, ceea ce demonstrează încă o dată larga paletă pe care evoluează muzicianul și diversitatea preocupărilor sale.

În sala Institutului Cervantes din Tel Aviv, Andrei Kivu va interpreta spre deliciul publicului meloman, lucrări de mare frumusețe din repertoriul său de largă întindere. Aceasta este o primă colaborare între cele două institute (ICR și Institutul Cervantes), menită să marcheze faptul că România deține Președinția Consiliului Uniunii Europene, dar și ca semn al unei solidarități culturale europene.

Andrei Kivu trece cu ușurință de la repertoriul de mare succes de public spre ceea ce interesează publicul tânăr israelian și va cânta și într-un concert de improvizații și muzică experimentală, alături de artiștii israelieni Yoel Zohar, Shmil Frankel, Daniel Davidovsky, Ron Katzir și Guy Dubius, la Sala Zimmer din Tel Aviv, ceea ce înseamnă acordul fin cu cea mai modernă actualitate muzicală.

Aflat la apogeul carierei sale interpretative, Andrei Kivu a fost solicitat pentru cursuri de master class la prestigioasa Academie de Muzică și Dans din Ierusalim. Violoncelistul va ține cursuri (cu exemplificări) despre violoncel în general și în particular despre elemente esențiale de mecanică și fiziologie a corpului asociate cu interpretarea de muzică clasică la violoncel. Andrei Kivu își va prezenta proiectul cu care a avut un mare succes în Europa de Vest: ”Bach-ViolonCello”, bazat pe transcripțiile realizate de el el însuși după sonatele și partitele pentru vioară de  J. S. Bach.

Program susținut de Institutul Cultural Român Tel Aviv (referent de proiect: Andreea Soare).

Programul complet al evenimentelor:

• Sâmbătă, 27 aprilie 2019, ora 21.00, Zimmer Tel Aviv (Str. Franzos nr. 12):

Concert de improvizații și muzică experimentală. Andrei Kivu alături de artiștii israelieni Yoel Zohar, Shmil Frankel, Daniel Davidovsky, Ron Katzir și Guy Dubius.

Biletele se pot achiziționa la intrarea în sala de concert.

• Marți, 30 aprilie 2019, ora 18.30, Institutul Cervantes din Tel Aviv (Str. Haarba’a nr. 28, etaj 4):

Concert de muzică spaniolă și română susținut de Andrei Kivu: Gaspar Cassado – Preludio-Fantasia, Intermezzo & Danza FinaleRogelio Huguet y Tagell – FlamencoAlexander Arutunian – Impromptu; Pablo Casals – Song of the BirdsIsaac Albeniz: Sevilla (transcripție pentru violoncel de Andrei Kivu), Maurice Ravel – Piesă în formă de habaneră; George Enescu – Preludiu (transcripție pentru violoncel de Andrei Kivu); Anatol Vieru – CadouDoru Popovici: Colind; Ernest Bloch – Allegro din Suita nr. 3 pentru violoncel soloSerge Kaufmann – Matana 2Maurice Ravel – KhaddishMaurice Ravel – L’Enigme éternelle.

Intrarea la concert este liberă, în limita locurilor disponibile

Miercuri, 1 mai 2019, ora 14.30, Academia de Muzică și Dans din Ierusalim:

Master class susținut de Andrei Kivu

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile

Andrei Kivu, violoncelist român de renume internaţional, este primul solist român de muzică clasică care a interpretat integrala suitelor lui Johann Sebastian Bach într-un singur concert. Andrei Kivu este şi singurul violoncelist român care a fost invitat să cânte la Royal Festival Hall (Londra), Lincoln Center (New York), Onassis Cultural Centre (Atena), Wiener Konzerthaus Neuer Saal (Vienna), Berghain (Berlin), Wien Modern (2002, Viena), Warsaw Autumn (2003, 2007), Parramasala (Sydney, 2011), ”World Music Days” (1999, 2003, 2006).

Experienţa şi talentul său au fost recompensate prin numeroase premii la concursuri internaţionale de prestigiu: premiul I.N.M.C. (Consorţiul Internaţional de Muzică Nouă) pentru ”activităţi excepţionale pentru un interpret, profesor şi cercetător” (Universitatea din New York, S.U.A.), Premiul de excelenţă al revistei Musical Actuality, Premiul UNITER, Premiul Uchimura.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.