”Te rog!”, ”Iartă-mă!”, ”Îţi mulţumesc!”, ”Te iubesc!” – ”Nino Nino”

136
Grupul artistic ”Nino Nino colindând la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor ”Ana Aslan”, Brăila, 22 decembrie 2019
Grupul artistic ”Nino Nino colindând la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor ”Ana Aslan”, Brăila, 22 decembrie 2019

logo zambetul uneste articoleAcestea sunt cuvintele cu care copiii de la ”Nino Nino” i-au urat pe brăileni în toată călătoria colindelor, cu bucurie cântate de aceşti copii minunaţi prin toate locurile colindate unde au spus Deschide uşa, creştine!” ca o rugăminte de deschidere către frumos şi bunul-simţ.

Ar mai fi de adăugat şi ”Zâmbeşte!”, pentru că această chemare a fost tot timpul în urarea lor şi nu a fost niciun loc colindat în care copiii să nu amintească oamenilor că cel mai minunat sentiment al sărbătorilor este zâmbetul ca un liant al sufletelor în orice împrejurare.logo bibl jud braila

Proiectul ”Zâmbetul uneşte” iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan în colaborare cu Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati”, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, coordonator: Lică Barbu, şi-a atins scopul în toată această perioadă a colindelor.

”Intenţia mea, în toată acestă activitate de colinde cu «Nino Nino», a fost în primul rând de a respecta datina prin colindele noastre româneşti, şi cum altfel decât prin generaţia copiilor de astăzi, iar în al doilea rând de a-i face cunoscuţi brăilenilor pe membrii grupului artistic «Nino Nino»,  care trăiesc cultura şi transmit prin zâmbetul lor chemarea către o lume mai bună. Aşa, cum de altfel o spun şi în cântecul lor:

«În viaţă veseli am pornit
Cu multe vise de împlinit
Artişti de seamă vrem să fim
O lume bună să clădim!»”

ne-a declarat Lică Barbu la finalul acestei magice călătorii a colindelor.

În toată această perioadă, chiar dacă nu a nins la Brăila, luni, 22 decembrie 2019, ”fulgii de zăpadă” de la ”Nino Nino” s-au aşternut cu bucurie peste sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor ”Ana Aslan”, Brăila colindându-i pe oamenii împovăraţi de ani şi amintiri, adică pe bunii noştri pensionari, aici fiind şi ultimul loc de colindat din cele şase drumuri prin care au fost copiii cu colindul.

Ca un simbol, copiii au preluat ştafeta generaţiei a treia, aşa cum omenirea o face de mii de ani, ducând cu ei lumina vieţii mereu minunată, îmbrăţişaţi cu ”florile dalbe, flori de măr”.

Surprinzător, mulţi pensionari aflaţi în acel moment în sediu au căutat să le ofere daruri copiilor întrebându-l pe Lică Barbu ”Cine-i casa?”. Foarte emoţionant, dar li s-a explicat frumos că este o activitate culturală, iar copiii colindă cu drag. Nu au scăpat însă de delicioasele daruri oferite de conducerea instituţiei care i-a îmbrăţişat cu zâmbete şi aplauze pe copii.

Mulţumiri dragi le adresăm şi noi pentru găzduirea colindătorilor de la ”Nino Nino” şi le promitem că acest grup le va mai călca pragul în cadrul cenaclului ”Casa Speranţei”.

În final, lacrimi de bucurie au apărut în atmosfera de caldă recunoştinţă a copiilor faţă de ”don’ profesor” sau Şefulică, sau Licuţă pur şi simplu, când tot grupul l-a îmbrăţişat cu drag şi i-a dăruit o felicitare cu câteva cuvinte de preţuire, dar şi un substanţial cadou.

Oricât a încercat Lică Barbu să evite acest moment, nu a reuşit. Stăpânindu-şi lacrimile, i-a îmbrăţişat pe toţi şi i-a pupăcit cu drag într-o iubire fără limite pentru copii.

Mulţumim frumos părinţilor copiilor Ilaria şi Giada Turea, Ema Popîrlan, Maria Bălan, Cristina Bratu, Roxana-Maria Codreanu, Briana-Maria Băjenaru, Miruna-Gabriela Matei, Karina-Marina-Christine Zaharia, Cristina-Eutalia Mincu, Giulia Orăşanu, Cristina Dragomir, Andreea-Rocsana Scară, Roxana-Ioana Dan şi Daniel Dan pentru încrederea şi implicarea în acest original proiect, pentru ajutorul acordat lui Lică Barbu ca spectacolele cu colindatul să se desfăşoare calitativ, însoţindu-şi neobosiţi copiii cu încrederea că Proiectul ”Zâmbetul uneşte” are un scop educativ plin de speranţe în domeniul artistic.

Cu atâtea îmbrăţişări şi pupici, părea că Şefulică și toţi membrii grupului pleacă la Polul Nord şi nu se vor mai vedea.

N-ai să vezi! Joi, 9 ianuarie 2020, este următoarea întâlnire şi prima întâlnire din anul următor de unde se va pleca în altă călătorie, cea a muncii artistice intense şi a năzuinţelor către un drum plin de succese. Poarta la ”Nino Nino” este mereu deschisă.

La mulţi ani, dragi copii! La mulţi ani, dragi părinţi! La mulţi ani, fanilor ”Nino Nino”! La mulţi ani, oameni dragi!

Crăciun fericit!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.