Trupa ”Nino Nino” de Ziua Femeii. Pam-pam!

85
8 Martie 2020, Brăila
8 Martie 2020, Brăila

logo zambetul uneste articoleActivitatea ”Eu, tu şi Brăila” din cadrul proiectului ”Zâmbetul uneşte” iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan în colaborare cu Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, a trecut de la faza de îmbobocire la înflorire. În ciuda mijloacelor tehnice rudimentare din dotare, fetiţele de la ”Nino Nino” reuşesc să dea conținut întregii acţiuni, iar totul se desfăşoară la un înalt nivel de calitate.

”,Mda! Să nu exagerăm. Nu-mi spuneţi câtă alergătură, câte indicaţii trebuie să le dau fetiţelor, câtă grijă să am pentru a nu se întâmpla ceva în iureşul străzii, cât de atent trebuie să fiu la exprimarea lor în dialog cu brăilenii, cât trebuie să le domolesc cheful de joacă, nu mai spun de chiotele vesele ce se aud pe fondul înregistrărilor. Vă pot dovedi şi părinţii asta. Când dau startul la activitate, mai opreşte-le Licuţă din joacă dacă poţi! O secundă sunt atente. Atât.”, ne-a declarat cu zâmbetul pe buze Lică Barbu, coordonatorul acestui proiect.logo bibl jud braila

Cert este că aceşti copii se joacă, fază minunată a copilăriei, dar şi învaţă multe noutăţi. Başca promovarea lor în spaţiul public.

Săptămâna care a trecut a fost plină de activități. Intenţia de a promova fetiţele, de a le implica la comunicare şi creativitate, de a le dezvolata personalitatea, se conturează excelent în cadrul rubricii ”Înterviul celor zece întrebări”. Prima luată la întrebări, inventiv puse, a fost Cristina-Eutalia Mincu (Clopoţica). Răspunsurile ei au fost superb de metaforice.

Totul se filmează şi se montează într-un videoclip. Apoi filmul este încărcat pe un CD şi dăruit părinţilor, dar şi lansat pe Internet. Puteţi afla răspunsurile Eutaliei în videoclipul din acest articol. Sperăm să vă placă!

Sâmbătă, 7 martie 2020, Lică Barbu le-a invitat pe Briana-Maria Băjenaru şi Karina-Marina-Christine Zaharia cu o oră mai devreme la Bibliotecă pentru a le înregistra cântând pe negativ două minunate melodii. Urmează filmarea lor undeva într-un parc şi realizarea a două videoclipuri cu interpretarea lor.

Apoi, după ce au venit şi celelalte fetiţe, s-a pus la punct distribuţia pentru două momente artistice. După mai multe discuţii organizatorice s-a hotărât ca Grupul artistic ”Nino Nino” să fie schimbat în Trupa ”Nino Nino”, iar toată activitatea artistică să fie axată pe muzică. De comun acord toată lumea. Lică Barbu a dat din umeri. Ce să facă?

 

Duminică, 8 Martie 2020, a fost o zi motivată de a ieşi la reportaj pe străzile Brăilei.

Şi nu numai. Andreea-Rocsana Scară (Roboţica) a participat la un concurs de pictat icoane în cadrul şcolii unde învaţă şi a câştigat un premiu. Premierea a avut loc la Biserica ”Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din Brăila şi din respect, ”Nino Nino” a însoţit-o la premiere. Felicitări, Roboţico şi te aşteptăm mereu să ne faci a ne bucura de tine!

Dacă Ziua de 8 Martie a căzut într-o duminică de ce fetiţele să nu profite pentru a face reportaj aşa cum s-au obişnuit de cinci duminici încoace? Ceea ce au şi făcut.

Filmuleţul realizat şi prezent aici vă va face să zâmbiţi instantaneu şi să vă bucuraţi de copilăria acestor fetiţe împreună cu ele.

Ziua s-a încheiat cu câte o porţie de pizza aşa cum şi asta a devenit un obicei. Prea obicei.

Pam-pam!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.