La ”Nino Nino”, ”totul va fi bine!”

563
Desen de Roxana-Maria Codreanu
Desen de Roxana-Maria Codreanu

logo zambetul uneste articoleCu acest optimism, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă din cadrul Bibliotecii ”Panait Istrati” Brăila a lansat copiilor îndemnul de a se exprima prin curcubeul culorilor în desene despre situaţia gravă de pe toată planeta.

Cu multă inspiraţie, fetiţele de la ”Nino Nino” au răspuns şi ele acestei minunate idei. Primele desenatoare au fost neobositele fetiţe Roxana-Maria Codreanu ( Licurici) şi Ema Popîrlan (Greieraş). Normal că şi celelate fetiţe le vor urma exemplul. Le aşteptăm!

Chiar dacă restricţiile care se impun în această perioadă au izolat copiii în casă, ”Nino Nino” nu este inactiv. Găsim soluţii pentru a ne desfăşura proiectul ”Zâmbetul uneşte” în diferite moduri originale. Zilnic vorbim pe grupul ”Trupa Nino Nino” de pe WhatsApp ca într-o familie. Ştim ce face fiecare, ştim dacă sunt probleme de sănătate, căutăm idei  și soluții pentru pentru punerea lor în practică imediat ce ”totul va fi bine”, socializăm cu zâmbetul pe buze.logo bibl jud braila

Lică Barbu, cu acordul părinţilor, a găsit de cuviinţă să meargă separat la unele fetiţe pentru a filma clipuri cu muzica pe pozitiv. Astfel, în Grădina Publică din Brăila, a fost filmată Briana-Maria Băjenaru (Zburlita) cu melodia Cine mă vrea om mare?, pe un text adaptat de Lică Barbu, iar Karina-Marina-Christine Zaharia (Peştişor) a fost filmată într-un părculeţ apropiat de casa unde locuieşte cu melodia Vreau şi eu un căţeluş!, pe un text adaptat tot de Lică Barbu. Filmările au fost reuşite şi au fost montate în două videoclipuri pe care le puteţi viziona în acest articol.

De asemenea, vor urma filmări în cadrul rubricii ”Interviul celor zece întrebări” cu Licurici, Perluţa şi Caramea. Şi, bineînţeles, cine mai vrea.

Vedeţi că se poate? ”Nino Nino” funcţionează!

Pentru că azi e 21 martie, ziua de naştere a Mariei Bălan, membră a grupului ”Nino Nino” nu putem rata ocazia de a o felicita cu drag şi să o pupăcim cu milioane de ”La mulţi ani!” Te iubim, Maria, şi te aşteptăm zâmbind la ”Nino Nino” atunci când ”totul va fi bine!”

De ceva timp, sora mai mică a Cristinei-Eutalia Mincu, Sarah-Ioana Negraru, 7 ani, a tot dat târcoale pe la ”Nino Nino”. Ba chiar s-a implicat cu bucurie în multe activităţi. De aceea, şi cred că aşa este corect, îi vom anunța înscrierea oficială în grupul ”Nino Nino”. Imediat, când ne vom întâlni cu toţii, Sarah va primi o poreclă. Altfel nu se poate.

Vă aşteptăm cu drag la ”Nino Nino”, iubiţi copii! Atunci când ”totul va fi bine!”

Păi, nu? Pam-pam!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.