„Nino Nino” şi ceasul-turn din Brăila

59

logo zambetul uneste articoleAcesta a fost primul subiect relatat în grupajul de ştiri cu care a luat startul grupul de reporteriţe „Nino Nino şi Brăila” în prima lor ediţie. Şi nu pentru că este un obiectiv edilitar, emblemă a brăilenilor, ci pentru că aşa s-au inspirat fetiţele de la ,,Nino Nino” ca să descrie ceasul din Piaţa Traian, un loc istoric important în panoplia mândriei brăilenilor.

Copiii au înţeles că nu este aşa de uşor să realizezi un reportaj având în vedere că trebuie să  pregăteşti din timp un scenariu, să te documentezi, să filmezi cadru cu cadru tot ce este important de transmis, iar atunci când este o înregistrare filmată se reiau cadrele de mai multe ori, ceea ce necesită timp şi atenţie.logo bibl jud braila

Pentru prima ediţie de ştiri, reporteriţele au muncit fie separat, fie împreună şi putem afirma că au păşit cu dreptul în această activitate. Greu sau uşor fetele au prins „jocul” de-a reportajul şi le-a plăcut foarte mult. Fiecare ediţie va fi o altă provocare.

Roxana Ioana Dan a fost aleasă să fie ştirista emisiunii dirijând din „studio” activitatea jurnalistică a celorlalte reporteriţe aflate în teren.

Nira Guedenon, Alma Guedenon şi Daria State au prezentat istoria ceasului-turn din Brăila, dar şi starea lui actuală, atenţionând edilii că e păcat ca emblema oraşului cu care se mândresc, să fie dată uitării şi nepăsării.

Alma Vrăbiuţa a accentuat şi mai mult starea deplorabilă a parcului unde este amplasat ceasul. Fireşte, în stilul ei de fetiţă la 6 ani.

Marinei Karina Christine Zaharia i-a revenit rolul de a o prezenta pe Maria Dan, mezina grupului. De altfel, în fiecare emisiune vor fi portretizate toate reporteriţele din grup.

La finalul emisiunii, la rubrica „Ştiri culturale” au fost prezentate de Mihaela Doiniţa Stanciu, biliotecar, concursurile pentru copii care se desfăşoară în această perioadă la Secţia de împrumut pentru copii. Ludotecă, dar şi concursurile ce vor urma să ia startul în această primăvară, în colaborare cu Asociaţia Culturală Leviathan.

Iată, aşadar, cum a luat naştere un grup de copii care vor să fie în centrul atenţiei brăilenilor prin reportajele lor despre Brăila, din Brăila şi cu Brăila, aşa cum prezenta Roxi Foxi acest grup.

Prin acest mod de activitate, copiii, dar şi brăilenii, vor cunoaşte istoria oraşului lor, vor comunica, vor sesiza unele nereguli gospodăreşti criticând nepăsarea şi neputinţa de a gestiona acest oraş, vor arăta frumuseţea oraşului de la Dunăre, cum altfel decât luând pulsul Brăilei prin reportajele lor inedite. Subiecte sunt destule.

Această nouă iniţiativă a grupului „Nino Nino”, „Nino Nino şi Brăila”, este cuprinsă în proiectul ,,Zâmbetul uneşte” iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan în colaborare cu Biblioteca Judeţeană ,,Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, coordonator, Lică Barbu.

Desigur, ştiaţi asta, dar o reamintim mereu pentru că, nu-i aşa?, acest gen de activităţi cu copiii trebuie subliniat tot timpul având în vedere prioritatea educaţiei lor.

Încheiem acest articol nu înainte de a vă invita să vizionaţi videoclipul cu prima ediţie de ştiri a grupului de reporteriţe „Nino Nino şi Brăila”.

Vizionare plăcută!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

https://www.youtube.com/channel/UCmkAUJKMxL4VjfZyjcIPkhA

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii de Lică Barbu, Editura Leviathan, click aici.

zambetul uneste

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.