O poveste binecunoscută într-o nouă reprezentație la Teatrul „Gulliver” din Galați (9 august 2020)

26
„Capra cu trei iezi”, Teatrul „Gulliver” din Galați. Foto: Nica George. Sursa: Teatrul „Gulliver”
„Capra cu trei iezi”, Teatrul „Gulliver” din Galați. Foto: Nica George. Sursa: Teatrul „Gulliver”

Orice poveste se reînnoiește cu fiecare punere în scenă și reprezentație nouă. Astfel, la Teatrul „Gulliver” din Galați fiecare spectacol aduce iubitorilor de povești noi personaje, aventuri și experiențe artistice inedite. În această duminică, 9 august 2020, de la ora 10.30, Capra cu trei iezi dezvăluie binecunoscuta poveste a lui Ion Creangă într-o nouă manieră scenică și joc actoricesc.

Această montare de la Teatrul de Păpuși „Gulliver” este o adaptare de Eugenia Dumitriu după celebra poveste omonimă, în viziunea regizorală a Mariei Mierluţ. Spectacolul îmbină jocul actorilor cu măşti supra-dimensionate și mânuirea păpuşilor ce prind viaţă prin talentul artiştilor: Elena Marin, Nicoleta Miru, Nicole Lungu, Eduard Şişu, Andrei Ciugulea, Ionuț Negrișanu şi Aurelian Iorga. Costumele gândite de scenograful Mihai Pastramagiu, inspirate din portul naţional, completează tabloul scenic cu amănunte ce conferă un plus de farmec și unicitate. Anumite personaje; Mâţa, Iepurele şi Barza sunt păpuşi cu apariţii episodice, care punctează, cu mici comentarii hazlii, jocul iezilor, caprei şi lupului. Ursul-fierar şi micul său ajutor, Ursică, dau și mai multă culoare partiturii. Toate aceste elemente transformă spectacolul într-o punere în scenă diferită, proaspătă și încântătoare a binecunoscutei povești Capra cu trei iezi.

Biletele pentru spectacol se pot achiziționa online, accesând link-ul http://bilete.teatrul-gulliver.ro

sau www.teatrul-gulliver.ro, secţiunea PROGRAM – Cumpără bilete online. De asemenea, acestea se pot procura şi de la sediul teatrului, înainte de începerea reprezentației. Preţul biletelor este de 12 lei pentru copii şi 15 lei pentru adulţi.

Toate detaliile privitoare la activitatea și programul artistic al Teatrului „Gulliver” sunt disponibile pe: www.teatrul-gulliver.ro, precum și pe pagina de Facebook: @TeatrulGulliver.

Comunicat al Teatrului „Gulliver” din Galați

Arhiva Teatrul Gulliver Galați

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.