Programul Rabla în noua sesiune de toamnă – articol de Iulia Zorzoliu

11
programul rabla

logo rubrica juridiceAdministrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat sesiunea de toamnă a programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, ultima din acest an, care se va desfășura în perioada 30 septembrie–25 noiembrie 2022. Pentru acest an au apărut câteva schimbări ale regulilor celor două programe.

Începând din acest an, banii pentru cumpărarea unei mașini electrice sau hibride prin programul Rabla Plus sunt condiționați de casarea unei mașini vechi. Indiferent de programul ales, Clasic sau Plus se pot casa două mașini vechi, valoarea stimulentului financiar de la stat fiind mai mare decât în cazul casării unei singure mașini.

În acest an, la casarea unei mașini, în cazul programului Rabla Clasic, valoarea primei de casare este de 6.000 de lei (pentru două mașini casate, prima este de 9.000 de lei), în timp ce, în cazul programului Rabla Plus, ecotichetul are valoarea de 51.000 de lei pentru achiziția unei mașini electrice (54.000 în cazul casării a două mașini) și 26.000 de lei pentru cumpărarea unei mașini hibride (29.000 pentru casarea a două mașini).

Procedura conține patru pași: înscrierea la un producător validat de AFM, predarea la un colector autorizat a unei mașini vechi, radierea acesteia din circulație și cumpărarea unei mașini noi, caracteristici stabilite pentru ambele programe Rabla Clasic si Plus.

Rubrica „Juridice” fiind interactivă, așteptăm întrebările dvs. pe site (la comentarii) sau la adresele de e-mail: zorzoliu.iulia@gmail.comleviathan.romania@yahoo.com, costintuchila@gmail.compusa.roth@yahoo.com

Iulia Zorzoliu este membră a Colegiului Consilierilor Juridici București.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.