Știri: Festivalul Pastramei la Techirghiol, ediția I (30 septembrie–2 octombrie 2022)

405
festivalul pastramei

traditiones rubrica leviathan.ro logoUniunea Democrată Turcă din România, Sucursala Techirghiol în colaborare cu Primăria Techirghiol organizează, în perioada 30 septembrie–2 octombrie 2022, prima ediţie a Festivalului Pastramei. Evenimentul se va desfășura în piațeta centrală a orașului Techirghiol.

Alături de tradiționala pastramă de oaie și de vită, participanții la festival vor oferi publicului bucuria degustării mustului proaspăt. Pe lângă produsele tradiționale, vor fi expuse spre vânzare fructe și legume din recolta de toamnă a Dobrogei. Nu va lipsi nici programul artistic cu interpreți de marcă ai muzicii populare românești. Aflăm câteva detalii din declarația viceprimarului Florin Zisu:

„Pastrama este un produs tradițional, vor fi producători din câteva zone importante ale țării iar cu această ocazie, cu Festivalul Pastramei, avem și Sărbătoarea Recoltei, a toamnei, a producătorilor locali și zonali, și sperăm ca toți cei care vor veni la acest festival să poată să își facă aprovizionările și, sigur, să ne bucurăm împreună să degustăm și un must. Vor fi producători consacrați, care ne vor aduce și struguri proaspeţi și mustul, practic, se va prepara aici, în fața tuturor, adică mai proaspăt de atât nu se poate! 

Sunt producători din podgorii renumite și sperăm ca produsele lor să fie pe gustul celor care ne vor vizita în weekend – vineri sâmbătă și duminică.”

Sursa: Radio România Constanța

Urfet Șachir

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.