Revista Culturală „Leviathan” revine în atenția presei din Turcia în an aniversar

90

leviathan nr 4 cop 1În numărul 4 (17) din octombrie – decembrie 2022, Revista Culturală „Leviathan” a publicat o povestire pentru copii a scriitorului turc Cumali Karataș tradusă în limba română de colaboratoarea noastră, Urfet Șachir, alături de o scurtă prezentare a autorului, la rubrica „Universalia – Lumea copilăriei” (versiunea în limba română).  Revista ajunsă pentru a doua oară pe plaiurile turcești a captat din nou atenția autorului și, implicit, a presei turcești, care a difuzat știrea cu paginile din Revista Culturală „Leviathan”. (Redacția Leviathan)

Gând aniversar Revistei Culturale „Leviathan”

                                                 de Urfet Șachir

Revista Culturală „Leviathan” este o bijuterie culturală, începând cu coperta și culminând cu  conținutul de o raritate absolută în spațiul publicistic cultural nu doar românesc, ci și internațional, reușind să treacă granițele țării până în Orientul de sud-est și nu numai. Această publicație, aflată, în acest an, la a cincea aniversare de la înființare, reprezintă o categorie aparte din noianul publicaţiilor al cărei conţinut elitist se adresează celor care produc şi consumă cultură. Multitudinea de domenii pe care le slujește oferă, în general, posibilitatea de a se adresa mai multor categorii de consumatori, scopul fiind, fără îndoială, publicitatea și promovarea autorilor, în egală măsură, consacrați și debutanți.

revista leviathan 5 ani

Revista este o oglindă a calităţii şi a conţinutului actului creator. În ea se găsește nostalgia vremurilor trecute, a amintirilor plăcute sau triste; ea este cea care îţi va aminti concepţiile, prejudecăţile şi tabuurile epocii respective. Revista este o fotografie fidelă a societății trecute și contemporane și, de ce nu (?) o previziune a celei viitoare. După modul în care societatea acordă atenție unei reviste de cultură, în general, și Revistei Culturale Leviathan, în special, putem observa atitudinea acesteia (a societății) față de cultură, de actul creator și față de creator. În acest sens, sugestive sunt titlurile editorialului revistei, precum: Să ne bucurăm scriind, să ne bucurăm citind ( Nr. 2 [15], aprilie–iunie 2022), ori „Sub umbrela timpului”(Nr.3 [8], iulie–-septembrie 2020), în care echipa editorială a revistei ne dezvăluie scopul publicației: „Revista se adresează tuturor creatorilor, indiferent de meridianul geografic pe care se află, iar dovada stă negru pe alb în numerele care au apărut până azi. Considerăm că actul cultural nu are granițe, iar creatorul face parte din marea familie a celor care au ceva important de comunicat, acel «ceva» care se constituie ca un pas spre deschiderea altor orizonturi de cunoaștere.” […] „Cultura este și va rămâne, în opinia noastră, starea de spirit a unui popor, calea construită prin idei, de ce nu, o formă subtilă a ADN-ului lumii. […].

Revista strălucește ca un diamant, de ceva vreme, pe meleaguri turcești, grație marelui om de cultură și de presă turc, domnul Cumali Karataș, care promovează constant revista prin paginile diverselor publicații de valoare turcești, precum: „İlk Haber”, „Yeni Adana”, „Hürriyet”, „Metropol”, „Adabul”, „Sanat-Magazin”, „Haber Türk”, „TV48”, „Beyaz Gazete”, „Gazete Rize”, „Mardin  Life”, „Gazete Konya”, „5 Ocak Gazetesi”, „Diriliș Haber”, „Gazete Sağlam”,Yenigün”, „Güney Haber” „Memleket”, „Adana Haber”, „Morfikirler”, „Antalya Haberal”, „Haber Takvimi”, „Küçük Saat, Çukurova Manşet, „Haberin Saati” etc. De asemenea, articolul de promovare este preluat și publicat pe internet, pe site-urile diferitelor agenții de presă turcești, precum „İHA-İhlas Haber Ajansı”, „Ajans Manisa”, fiind disponibil cititorilor din întreaga țară, dar și celor din diaspora turcească. Și toate acestea vin ca un dar divin care încununează aniversarea celor cinci ani ai Revistei Culturale „Leviathan”, așa cum merită această publicație. Căci atunci când scrii pentru „Leviathan”, trebuie să fii „ca rășina ce curge din brad: viața revărsată” (N. Iorga). Fiindcă  Revista Culturală „Leviathan” este elixirul care salvează cultura și generează motive de bucurie și mândrie în ceea ce privește creația universală, nu doar cea românească, fiindcă, precum se știe, cultura și arta au o singură limbă: cea a inimii. Revista Culturală „Leviathan” este singulară în spațiul cultural jurnalistic prin modul de abordare diferit și cuprinde un întreg univers cultural și artistic. Pot spune că această unică publicație reprezintă o sursă de informare, educare, relaxare, subiecte de discutat cu prietenii și colegii, dar și una de cizelare a imaginii proprii. Ea reprezintă legătura cu comunitatea de autori și de cititori, reînviind plăcerea de a citi răsfoind paginile de diamant ale revistei, care relaxează și dezvoltă creierul mult mai bine decât un iPhone. Deci, nu-mi rămâne decât să vă urez:

Lectură plăcută, dragi cititori ai Revistei Cuturale „Leviathan”!

Adresăm, pe această cale, mulțumirile noastre distinsului domn Cumali Karataș pentru frumoasa colaborare și îi transmitem cordiale urări de bine, sănătate, putere de muncă, inspirație și realizări mărețe în activitatea domniei sale!

Mangalia, 29 noiembrie 2022

https://www.ajansmanisa.com/haber-2053842-karatas-in-siirlerinden-sonra-oykusu-de-rumence-ye-cevrildi

https://www.yeniadana.net/haber/karatasin_siirlerinden_sonra_oykusu_de_romenceye_cevrildi-77540.html

https://www.memleket.com.tr/karatasin-siirlerinden-sonra-oykusu-de-rumenceye-cevrildi-2135406h.htm

https://www.adanahaber.net/haber/cumali-karatasin-siirlerinden-sonra-oykusu-de-rumenceye-cevrildi-30292

https://morfikirler.com/karatas-in-siirlerinden-sonra-oykusu-de-rumence-ye-cevrildi/

http://www.olay53.com/haber/karatasin-siirlerinden-sonra-oykusu-de-rumenceye-cevrildi-1127290.htm

http://www.antalyahaberal.com/karatasin-siirlerinden-sonra-oykusu-de-rumenceye-cevrildi-28606h.htm

https://www.ilkhaber-gazetesi.com/karatasin-siirlerinden-sonra-oykusu-de-rumenceye-cevrildi

https://habertakvimi.com/haber/12573175/karatasin-siirlerinden-sonra-oykusu-de-rumenceye-cevrildi

https://www.kucuksaat.com/karatasin-siirlerinden-sonra-oykusu-de-rumenceye-cevrildi-26901h.htm

https://www.vitrinhaber.com/adana/karatasin-siirlerinden-sonra-oykusu-de-rumenceye-cevrildi-h227593.html

https://www.cukurovamanset.com/karatas-in-siirlerinden-sonra-oykusu-de-rumence-ye-cevrildi/34315/

https://www.iha.com.tr/adana-haberleri/karatasin-siirlerinden-sonra-oykusu-de-rumenceye-cevrildi-4032496/

https://www.haberinsaati.com/karatas-in-siirlerinden-sonra-oykusu-de-rumence-ye-cevrildi/8297/

Vezi: https://leviathan.ro/revista-trimestriala/

Portalul Editurii Leviathan, click aici.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.