Știri: Bogdan Mihăilescu și Cătălin Oprițoiu în concert la Festivalul Internațional de Iarnă de la Sarajevo

625
Arii și dansuri recital chitara flaut sarajevo

Cu ocazia aniversării a 10 ani de la intrarea României în Uniunea Europeană, Ambasada României în Bosnia și Herțegovina în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la Viena organizează vineri, 17 februarie 2017, de la ora 18.00, la Institutul Bosniac din Sarajevo recitalul Arii și dansuri, susținut de muzicienii români Bogdan Mihăilescu (chitară) și Cătălin Oprițoiu (flaut). Recitalul face parte din programul oficial al Festivalului Internațional de Iarnă de la Sarajevo / „Sarajevska Zima” (secţiunea muzică).

Repertoriul recitalului din 17 februarie cuprinde compoziţii de Georg Philipp Telemann, Ferdinando Carulli, Béla Bartók, Fernando Carlos Tavolaro şi Astor Piazzolla. În completarea programului muzical, vor fi interpretate trei piese populare balcanice ale compozitorului de origine bosnică Miroslav Tadić: Gajdarskooro, Jovka Kumanovka, Pajdushka. Recitalul Arii și dansuri va fi urmat de un cocktail oferit de Ambasada României la Sarajevo.

Cea de-a 33-a ediție a Festivalului Internațional de Iarnă de la Sarajevo se desfăşoară până pe 21 martie sub motto-ul ”Sarajevo Substance ‒ Silk Road Art”, cuprinzând secţiunile muzică, arte vizuale, film şi video, arte perfomative, literatură, workshop-uri şi programe dedicate copiilor.

Bogdan Mihăilescu
Bogdan Mihăilescu

Bogdan Mihăilescu (n. 14 iunie 1959, Bucureşti) a studiat vioara la Liceul de muzică ”Dinu Lipatti“ din Bucureşti şi a continuat cu studiul chitarei clasice la Şcoala de artă din Bucureşti, cu prof. Adrian Ionescu, şi la cea din Cluj-Napoca, cu prof. Valentin Farcaş, obţinând Diploma de absolvire cu notă maximă. În perioada 1997–2006, Bogdan Mihăilescu se perfecţionează la Londra cu profesorii Gary Ryan şi Carlos Bonell, participând la şedinţe de masterclass în cadrul Royal Academy of Music. Compozitorul argentinian Fernando Carlos Tavolaro i-a dedicat o Suită Argentiniană. Bogdan Mihăilescu cântă pe o chitară RAMIREZ Especial clasa I, pe care a selectat-o personal la Madrid, chiar din atelierul celebrului lutier, în 1995.

Cătălin Oprițoiu
Cătălin Oprițoiu

Flautistul Cătălin Opriţoiu (n. 27 iulie 1974, Bucureşti) este doctor în muzică, lector universitar la Facultatea de Interpretare Muzicală din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. În perioada 2008–2011 a fost prim-flautist al Filarmonicii „George Enescu“, iar în prezent este solist al Orchestrei Simfonice Bucureşti. Cătălin Opriţoiu este câştigătorul mai multor premii naţionale şi internaţionale şi solist în cadrul mai multor ansambluri muzicale.

Arhiva Nuntiatum

Arhiva Musices

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.