Știri: Concertul “Classic meets Jazz meets Folk” al artiștilor români Andreea Chira (nai) și Adrian Gaspar (pian) la Madrid (27 aprilie 2017)

752
Andrea Chira Adrian Gaspar Classic Meets Gypsy meets Jazz Madrid

Duetul format din naista Andreea Chira și pianistul Adrian Gaspar va susține joi, 27 aprilie 2017, ora 19.00, la Museo del Romanticismo din Madrid (Calle de San Mateo, 13, 28004) un concert intitulat “Classic meets Jazz meets Folk“, în cadrul căruia artiștii vor interpretat la pian și nai diferite stiluri muzicale precum, jazz, folclor românesc, muzică lăutărească, muzică clasică și pop. Din program nu vor lipsi piese de Johann Sebastian Bach, Carl Stamitz, Charlie Parker, Adrian Gaspar, Chick Corea, Gheorghe Dinicu sau James Last.

Accesul la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile și în baza unei rezervări prealabile la telefon: +34-914.483.674, începând de marți, 25 aprilie 2017, de la ora 9.30 la ora 15.00.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român de la Madrid și Forumul Cultural Austriac din Madrid.

Andreea Chira este o tânără naistă născută în București, cunoscută pentru colaborările sale cu orchestrele de Tineret: “Doina Dunării”, “Doina București” și “Românașul”, dar și grație concertelor susținute în Corea de Sud, Portugalia, Cehia, Franţa, Belgia, Italia, Turcia, Germania, Serbia și Austria. Are o activitate extrem de extinsă în Austria, unde a colaborat la producțiile muzicale “Hundertwasser” și “Sisi – die Seele einer Kaiserin” și a avut mai multe reprezentaţii în Pygmalion Theater, Staatstheater Bamberg, Freistadt și Schweinfurt.

Adrian Gaspar este un pianist româno-austriac, compozitor și arrangeur, care este activ în domeniile jazz, clasic, gypsy și world music. Este un călător prin diferitele sfere sonore, urmează neschimbător calea lui individuală și leagă în muzica sa cu maiestrie diferitele culturi și genuri muzicale. Adrian Gaspar a concertat alături de numeroși muzicieni de renume precum Thomas Gansch (Mnozil Brass), Alegre Correa, Lucian Nagy, Oscar Antolí, Martin Lubenov, Georg Breinschmid, Franz Hautzinger, Tom Reinbrecht, Klaus Dickbauer, Robert Bachner, Nicolas Simion, Theodore Coresi, José Areán, Wawau Adler, Diknu Schneeberger.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.