Știri: Fanfara „Ciocârlia”, 25 de ani

53
Sursa foto: ICR Berlin
Sursa foto: ICR Berlin

logo rubrica musica leviathan.roDuminică 11 septembrie 2022, ora 21.00, la Heimathafen Neukölln, Karl-Marx-Str. 141, 12043 Berlin Fanfara „Ciocârlia” va cânta cu ocazia împlinirii a 25 de ani de activitate.

Fanfara „Ciocârlia” este o formație cunoscută de muzică balcanică alcătuită din 12 lăutari de origine rromă din satul Zece Prăjini, nord-estul României. Membrii Fanfarei „Ciocârlia” sunt considerați pionieri ai genurilor Balkan Brass (Alama balcanilor) și Balkan Beats (Beat-uri balcanice). Rapiditatea, dinamica, inteligența, vioiciunea, precum și tonul estic unic ce caracterizează muzica Fanfarei „Ciocârlia” i-a asigurat popularitatea pe plan internațional.

Fanfara „Ciocârlia” este cunoscută în principal datorită sunetului foarte vioi, rapid, plin de energie, cu ritmuri complexe și spirit alert, cu solo-uri executate la clarinet, saxofon și trompetă, uneori cu mai mult de 200 de bătăi pe minut. Fanfara „Ciocârlia” este cunoscută și pentru talentul de a rearanja cântece celebre (Born To Be Wild, James Bond Theme, Caravan, Summertime) într-o manieră proprie. Fanfara „Ciocârlia” nu folosește niciodată partituri în concertele sale. Din 1996, de la apariție, Fanfara „Ciocârlia” a susținut mai mult de două mii de concerte în peste 70 de țări. Anul acesta, formația sărbătorește 25 de ani de la înființare prin intermediul unui turneu mondial.

Fanfara Ciocarlia homepage:www.fanfare-ciocarlia.com

Fanfare Ciocarlia on Spotify: http://spoti.fi/2trIzk0

Fanfara Ciocarlia Facebook: https://www.facebook.com/FanfareCiocarlia

Fanfara Ciocarlia on Instagram: https://www.instagram.com/fanfareciocarlia_official/

Bilete: https://www.greyzone-tickets.de/produkte/517 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.