Știri: Film documentar în premieră și un spectacol din Arhiva de Aur a TVR (18 și 20 decembrie 2020)

55
oglinzi-si-fum tvr

rubrica teatru tv logo leviathan.roCasa de Producție a TVR vă propune să urmăriți un spectacol din Arhiva de Aur a TVR – Bună seara, domnule Wilde! –  și o premieră tvfilmul documentar de lung metraj 89: Oglinzi și fum.

89: Oglinzi și fum, documentar de lung metraj regizat de Alexandru Stănescu (TVR este coproducător) va fi difuzat ÎN PREMIERĂ pe TVR 1, vineri, 18 decembrie, la ora 23.25.

Producția este rezultatul unei munci de 12 ani a unui tânar care, la Revoluție, avea 8 ani. Ascuns în spatele întrebărilor aparent naive, dispus sa fie pus in corzi de „actorii” Revoluției, regizorul filmului 89: Oglinzi și fum reușește sa facă un film care poartă amprenta altei generații – cea care doar s-a născut în comunism, dar nu a crescut, nu a fost educată și nu are stocate amintiri care să îi modifice discursul.

Ilustrat cu imagini din arhiva TVR și arhiva Paul Cozighian, dar și cu fotografii inedite din colecțiile Andrei Bârsan, Dinu Lazăr, Andrei Pandele, Agerpres, filmul își propune să străpungă perdeaua grea care tronează peste acele zile cruciale din istoria recentă, analizând, totodată, ecourile reverberate în conștiința colectivă a posterității.

În acest documentar îi puteți vedea pe Sergiu Nicolaescu, Ion Caramitru, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Paul Cozighian, Cornel Mihalache, Constantin Corneanu, Marcel Păun, Andrei Pandele, Andrei Bârsan, Lavinia Betea, Sorin Alexandrescu.

Echipa TVR: producător delegat – Demeter András István, documentarist – Mirela Vișan, consultant drepturi de autor – Anca Șerbănescu, consilier juridic – Mihaela Măriuță, coordonator post producție – Claudia Nedelcu Duca.

Producător, regizor, editor: Alexandru Stănescu.

Toate informațiile despre această producție se află AICI.

Filmul poate fi văzut și pe canalul Youtube https://www.youtube.com/user/ArhivaTVRonline în data de 22 decembrie, între orele 12.30 și 23.30.

Bună seara, domnule Wilde! – un spectacol nedifuzat de multă vreme – este o comedie muzicală românească de Eugen Mirea (libret) și Henry Mălineanu (muzica), după Ce înseamnă să fii onest de Oscar Wilde – A Trivial Comedy for Serious People (O comedie fără importanță pentru oameni serioși). Premiera a avut loc pe 28 noiembrie 1971 la Teatrul „Nottara” din București, în regia lui Alexandru Bocăneț și coregrafia lui Cornel Patrichi, decoruri de Sică Rusescu și costume de Lidia Radian. Distributia: Ștefan Iordache (John Worthing); Emil Hossu (Algernon Moncrieff); Carmen Stănescu (Lady Bracknell); Melania Cârje (Cecily); Anda Caropol (Gwendolen); Ștefan Radof (Dr. Chasuble); Migri Avram Nicolau (Miss Prism); Alexandru Repan (Oscar Wilde)

Difuzare: duminică, 20 decembrie 2020, la ora 20.00, pe TVR 3.

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+. Producător coordonator: Demeter András István.

https://www.instagram.com/casadeproductietvr/   

 Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

Arhiva Teatru tv 

 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.