Știri: La Timișoara, Orchestra Română de Tineret deschide Festivalul Internațional “George Enescu” (2 septembrie 2017)

489
Orchestra Română de Tineret. Foto Virgil Oprina
Orchestra Română de Tineret. Foto Virgil Oprina

logo rubrica festival enescu 2017 leviathan.roSâmbătă, 2 septembrie 2017, de la ora 19.00, Festivalul Internațional “George Enescu” va marca o dublă deschidere la Timișoara, la Sala Capitol, un eveniment pentru care Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal a pregătit o copleșitoare versiune a Simfoniei a IX-a de Beethoven.

Programul mai cuprinde Uvertura ”Euryanthe” de Carl Maria von Weber și binecunoscutul Concert nr. 1 pentru pian și orchestră de Beethoven, solistul serii fiind pianistul Andrei Licareț.

Simfonia a IX-a de Beethoven, lucrare fundamentală a muzicii universale, va aduce pe scenă alături de Orchestra Română de Tineret, Corul ”Ion Românu” al Filarmonicii ”Banatul”, dirijat de Iosif Todea, soliști Mirela Bunoaică – soprană, Aura Twarowska – mezzosoprană, Cosmin Ifrim – tenor și Marius Boloș – bas.

Concertul se desfășoară în parteneriat cu Filarmonica ”Banatul” din Timișoara, Orchestra Română de Tineret urmând a fi prezentă în total de trei ori în cadrul Festivalului Internațioal ”George Enescu” – un adevărat record – următoarele două concerte având loc pe scena Sălii Palatului din Bucureşti pe 6 septembrie 2017, sub bagheta lui Domingo Hindoyan, solist: Sergio Tempo și respectiv pe 24 septembrie 2017, alături de celebra Royal Concertgebow Orchestra, în contextul programului internaţional Side by side”.

În revista Leviathan.ro publicăm zilnic informații despre programul Festivalului Internațional ”George Enescu”, ediția 2017, despre artiștii care vor concerta la această ediție, cronici muzicale, articole de sinteză, fotografii. Redacția Leviathan este acreditată la Festivalul ”George Enescu”.

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2017

Arhiva rubricii Musica

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.