Știri: Lansarea antologiei ”Despre copilărie” (14 iunie 2019, București)

129
despre copilarie mnlr

Vineri, 14 iunie 2019, de la ora 17.00, Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Biblioteca Metropolitană București vă invită la o Gală a Copilăriei în cadrul căreia va fi lansată antologia ”Despre copilărie”, în care apar texte ale elevilor bucureșteni. Evenimentul va avea loc în Grădina MNLR din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe).

La începutul antologiei, Gabriela Firea, Primar General al Municipiului Bucureşti și-a manifestat bucuria de a descoperi în textele copiilor ”grija pentru cei dragi, preocuparea pentru natură şi mediul înconjurător, dar mai ales dezinvoltura de a comunica deschis despre visele, speranţele şi aspiraţiile” elevilor bucureșteni.

”Aveţi sub ochi o antologie de texte ale copiilor din ciclul gimnazial. Sunt peste o sută de povestiri şi poezii, având ca tematică generală şi comună copilăria, basmul şi figurile părinţilor. Orice judecată de valoare, după părerea mea, e inutilă şi prematură. Talentul copiilor e ca puful păpădiilor. Zboară în toate direcţiile, dar nu poţi spune precis unde se va aşeza temeinic. Prima e bucuria cititorului, apoi vine la rând speranţa profesionistului. Copiii aceştia scriu cu plăcere, cu speranţă şi, mai mult ca sigur, citesc. Poate că nu vor ajunge în primele rânduri ale scriitorimii. Dar sigur vor rămâne, la maturitate, cu acest obicei straniu, melancolic, excentric, de a citi. Deocamdată, ei vor fi văzuţi de tine, cititorule. Salută-i!”, notează în prefața sa scriitorul Florin Iaru.

Intrarea este liberă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.