Știri: ”Luminile bucuriei”, expoziție de pictură Anatol Danilișin

823
expozitie anatoli danilisin chisinau

”E atât de bine să vezi soarele… Ştiţi, îmi place să-l privesc în faţă! Îi ador lumina şi am făcut totul pentru a o reda şi pentru a impresiona prin ea pe ceilalţi aşa cum ea m-a impresionat pe mine. Dacă mi s-ar îngădui, aş acoperi cu picturile mele pereţii unei închisori.” Jean-Baptiste Camille Corot

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău în colaborare cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici” din Chișinău organizează o expoziție specială de pictură, Luminile bucuriei, a artistului plastic Anatol Danilișin. Manifestarea se înscrie în planul de activități pregătit de ICR Chișinău în 2017 pentru a promova producția culturală românescă din Republica Moldova. Evenimentul are loc la Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici” din Chișinău, astăzi, 16 februarie 2017, ora 16.00. Expoziția este deschisă publicului în perioada 16 februarie- 15 martie 2017.

Anatol Danilișin s-a născut la 22 mai 1960 în Republica Moldova, comuna Frasin, raionul Donduşeni. În 1979 a absolvit Liceul Republican de Arte Plastice Igor Vieru, clasa profesorilor Anatol Grigoraş, Nicolae Nedealcov, Elena Bontea, Alexei Colâbneac, Chişinău, pentru ca, în anul  1992 să finalizeze studiile la Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă, Facultatea de Arte Plastice, clasa profesorului Ion Vatamaniţa.
În 1997 a devenit membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova. Anatol Danilișin a expus în marile galerii de artă din Europa și a fost distins cu premii la expoziţii de pictură din R. Moldova şi România.
Partener media: TVR Moldova.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.