Știri: Programul de tabere ARC 2022, la final (20 august 2022, Târgu Neamț)

87
taberele arc 2022

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul Sportului va marca închiderea celei de-a XIII-a ediții a Programului de tabere „ARC”, sâmbătă, 20 august 2022, la muzeul Cetatea Neamț din orașul Târgu Neamț, începând cu ora 12.00.

Ceremonia de închidere va reuni reprezentanți ai Guvernului României, ai Parlamentului, ai misiunilor diplomatice ale României în străinătate precum și ai autorităților publice locale județene din județul Neamț.

La ediția din acest an au participat peste 1200 de elevi, studenți și tineri din 17 state aflate în jurul granițelor și Balcani, precum și din Diaspora.

Timp de cinci săptămâni, profesori și voluntari din toate colțurile lumii le-au oferit copiilor și tinerilor etnici români de pretutindeni, momente de neuitat prin intermediul atelierelor de limbă română, pictură, muzică, geografie, istorie, cultură și civilizație românească.

Acest program, iniţiat de DRP şi destinat elevilor şi tinerilor români din afara granițelor țării, a fost organizat în Centrele de Agrement Oglinzi, jud. Neamţ și Sângeorz-Băi, jud. Bistrița-Năsăud, începând cu 18 iulie 2022, în serii consecutive de câte şapte zile.

La Oglinzi, au fost organizate 5 serii în perioadele: 1825 iulie, 25 iulie1 august, 18 august, 815 august, 1522 august 2022. La Sângeorz-Băi, au fost organizate 4 serii a câte 7 zile în perioadele: 1825 iulie, 25 iulie1 august, 18 august 2022, 815 august 2022.

Timp de cinci săptămâni, elevi și tineri români din Ucraina, Albania, Serbia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Franța, Grecia, Italia, Austria, Germania, Portugalia, Belgia, Cehia, Emiratele Arabe Unite, Canada, SUA și Irlanda de Nord au redescoperit frumusețile României și s-au reconectat la obiceiurile și tradițiile românești.

http://dprp.gov.ro/web/programul-de-tabere-arc-2022-la-final/

Web page: www.dprp.gov.ro

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.