Știri: Proiecția filmului ”Filantropica” la sediul ICR Lisabona

1281
filantropica nae caranfil la icr lisabona

Institutul Cultural Român de la Lisabona, împreună cu Lectoratul de Limba Română de la Facultatea de Litere a Universității din Lisabona, organizează astăzi, joi, 19 ianuarie 2017, ora 19.00, la sediul ICR din capitala portugheză (Rua do Barão, nr 10), proiecția filmului Filantropica în regia lui Nae Caranfil. Evenimentul este realizat cu sprijinul Casei de producție Domino Film și al Centrului Național al Cinematografiei. Intrarea va fi liberă. Studenții de la cursul de Traducere română-portugheză din cadrul Lectoratului de Limba Română de la Facultatea de Litere a Universității din Lisabona au realizat traducerea, adaptarea și subtitrarea dialogurilor filmului în limba portugheză, în cadrul unui proiect de seminar.

Imagine din filmul Filantropica

Imagine din filmul Filantropica

Filantropica, cel de-al patrulea lung-metraj al regizorului român Nae Caranfil și una dintre cele mai importante producţii ale sale, este o comedie cu umor negru. Un profesor din București se îndrăgostește de o femeie prea sofisticată pentru posibilitățile lui financiare. Dar cum dragostea nu cunoaște limite, profesorul este dispus să înfrunte orice provocare pentru a o cuceri. Filmul a fost propunerea României la Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 2003.

Filantropica (2002) – România, Franţa. Regia: Nae Caranfil. Gen: comedie. Cu: Mircea Diaconu, Gheorghe Dinică, Mara Nicolescu, Viorica Vodă, Marius Florea Vizante, Florin Zamfirescu, Cristian Gheorghe, Florin Călinescu, Constantin Drăgănescu, Nae Caranfil.
Subtitrări în limba portugheză. Durata: 110 min.

Fragment din film

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.