Știri: Valery Gergiev la pupitrul Orchestrei Filarmonicii din München (6 septembrie 2021)

26
Credit foto: Bernhard Büerklin. Sursa: Festivalul „Enescu”
Credit foto: Bernhard Büerklin. Sursa: Festivalul „Enescu”

logo George Enescu International Festival 2021Astăzi, 6 septembrie 2021, la Sala Palatului, primul concert al Orchestrei Filarmonicii din München, dirijor: Valery Gergiev, solist: violonistul Leonidas Kavakos. Programul cuprinde: Ceaikovski, Concertul în Re major pentru vioară și orchestră, op. 35; Bruckner, Simfonia nr. 6 în La major, WAB 106.

Detalii despre program, click aici.

Valery Gergiev, click aici.

Leonidas Kavakos, click aici.

Orchestra Filramonicii din München, click aici.

La ora 16.30, la Ateneul Român va concerta Orchestra de Cameră din Basel, dirijată de Ádám Fischer. Solistă: Alexandra Dariescu.

Programul cuprinde Concertul în la minor pentru pian și orchestră, op. 7 de Clara Schumann și Simfonia nr. 3 în la minor op. 56, „Scoțiana” de Felix Mendelssohn-Bartholdy. 

La concertul de la Ateneu accesul este permis cu prezentarea certificatului verde Covid. La Sala Palatului și Sala Radio, nu este necesar certificatul verde.

Maia Morgenstern va fi recitatoarea în spectacolul Pierrot Lunaire, de Arnold Schoenberg, care va avea loca astăzi, la Cotroceni, de la ora 19.00, în seria București Creativ, cu participarea Ansamblului Constantin Silvestri și sub bagheta dirijorului Iosif Ion Prunner.

Din seria „Festivalul Enescu în țară”, la sala Auditorium Maximum din Cluj- Napoca, va avea loc de la ora 19.00, recitalul Cvartetului Fine Arts, cu Beethoven și Șostakovici în program.

Concertele de la Ateneu și Sala Palatului vor fi transmise gratuit pe site-ul Festivalului

și vor rămâne online timp de 12 ore, pentru a fi văzute și de pe alte meridiane orare. Fiecare concert are pagina sa de eveniment, la care se ajunge pentru a-l asculta din pagina Program

Concertele de la Ateneu și Sala Palatului vor fi transmise în direct la Radio România Muzical și Radio România Cultural. 

*

logo asociatia culturala leviathanAsociația Culturală Leviathan, editor al publicațiilor Leviathan.ro și revista culturală trimestrială „Leviathan”, este partener media al Festivalului Internațional „George Enescu” 2021.

Pe acest portal veți găsi toate informațiile necesare, programul zilnic al Festivalului, prezentarea muzicienilor invitați, date despre lucrările din programe, relatări, cronici, fotografii. În revista „Leviathan” nr. 3, iulie–septembrie 2021, pp. 47–49 puteți citi un amplu articol de prezentare a ediției 2021 a Festivalului iar în nr. 4, octombrie–decembrie 2021 vom publica o sinteză a Festivalului și cronici ale concertelor.

leviathan partener media festivalul george enescu

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2021

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2019

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2017

Arhiva rubricii Concursul Internațional George Enescu 2020/2021

Arhiva rubricii Concursul Internațional George Enescu 2018

Arhiva rubricii Cronica muzicală

Arhiva rubricii Musica 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.