Tema ediției a cincea a concursului cu premii ”Descoperă scriitorul din tine!”

167
concurs descopera editia 5 tema

logo rubrica concurs cu premii descoperă scriitorul din tineA cincea ediție a concursului de eseuri cu premii ”Descoperă scriitorul din tine!”, realizat de Asociația Culturală Leviathan, se va desfășura în perioada 15 octombrie – 1 noiembrie 2019, care coincide parțial cu Festivalul Național de Teatru (ediția a 29-a, 18 – 27 octombrie, București). Tema propusă este: Eseu pornind de la versul lui Shakespeare, ”Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii-s actori” (monologul lui Jaques din Cum vă place, actul II, scena 7).

Puteți consulta rubricile Theatrum, Totus mundus agit histrionem (1), Festivalul Național de Teatru 2019 de pe acest site și rubricile Teatru și Cronicar de teatru din revista culturală trimestrială ”Leviathan”.

Concursul este deschis autorilor din România și Diaspora, fără nici o restricție.

Regulamentul concursului

Autorii vor trimite un eseu de 2 pagini A4, font Times New Roman, corp 12, cu diacritice românești, pe adresa leviathan.romania@yahoo.com alături de datele personale: nume, prenume, adresa completă, adresa de mail, telefon.

Data-limită pentru trimiterea textului: vineri, 1 noiembrie 2019, ora 24.00.

Anunțarea câștigătorului: marți, 5 noiembrie 2019.

Cel mai bun text va fi publicat pe site-ul Leviathan.ro, iar autorul va primi o carte oferită de unul dintre sponsorii concursului, editurile Integral și Ars Longa.

În situația în care juriul va considera că mai multe texte sunt valoroase, vor fi acordate mai multe premii constând în cărți, textele fiind publicate.

Criterii de apreciere:

înscrierea în tema anunțată;

capacitate de sinteză;

creativitate;

imaginație;

redactare urmând normele actuale ale limbii literare;

vocabular bogat și stil.

Notă: Textele fără diacritice și cu greșeli gramaticale nu vor fi luate în considerare.

Vă așteptăm!

Juriul este format din doamna Mirela Nicolae, ziaristă, membră fondatoare a Asociației Culturale Leviathan, membră a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – coordonatoarea proiectului, Costin Tuchilă, critic literar și muzical, ziarist, președinte executiv al Asociației, membru al Uniunii Scriitorilor din România, redactor-șef al site-ului și revistei ”Leviathan”, și Pușa Roth, scriitoare, secretară a Asociației, membră a Uniunii Scriitorilor din România, redactor-șef adjunct al site-ului și revistei ”Leviathan”.

________

(1) Pe frontispiciul Teatrului Globe din Londra, construit în 1599 pentru compania teatrală a lui Shakespeare, scria ”Totus mundus agit histrionem” (”Toată lumea joacă teatru”), formulare aproape identică cu maxima lui Petroniu, ”Quod fere totus mundus exerceat histrionem”. Ideea era la mare preţ în epocă – ”The world is a stage” (”Lumea-ntreagă e o scenă”) din Cum vă place. În imagine, interiorul Teatrului Globe, reconstruit.

Detalii despre obiectivele proiectului în pagina Descoperă scriitorul din tine!

Vezi și: Arhiva rubricii Descoperă scriitorul din tine!

Pagina de facebook Descoperă scriitorul din tine

Pagina de facebook Diaspora culturală românească

• Cele patru numere de până acum ale revistei trimestriale ”Leviathan” pot fi citite online aici.

”Leviathan”, anul II, nr. 3, iulie – septembrie 2019, ediția tipărită, click aici.

• Pentru a cumpăra edițiile tipărite ale revistei, click aici.

• Abonamente la revista trimestrială ”Leviathan”, ediția tipărită, click aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.