”Din cuvântarea tovarăşului Nicolae Ceauşescu cu prilejul deschiderii noului an şcolar, 2018 – 2019” – reportaj de Lică Barbu

1211
Lică Barbu pamflet scoala Ceausescu

Dragi tovarăşi şi prieteni! Dragi elevi, părinţi şi cadre didactice! Dragă fostă Românie! (Aplauze, ovaţii, se scandează ”Ceauşescu revenit/ L-a-mpuşcat, da’ n-a murit!”).

Am deosebita mâhnire să declar deschise cursurile noului an şcolar 2018 – 2019. Un nou an de învăţământ, zice-se gratuit, se deschide cu greu pentru mulţi dintre români, iar unii chiar nici nu ştiu cu ce se mănâncă.

Apreciez efortul cadrelor didactice sau ce-o fi ele acuma, sau câte mai există, care muncesc pentru educaţia generaţiei viitoare cu salarii cât mai mici, chiar şi mai mici, ar sublinia subtil actualul guvern. Politicienii români de astăzi s-au trezit învăţaţi gata, nu au avut învăţători şi profesori. N-au avut nimic, nici măcar creier. Acum au de toate, plus piscină.

Analfabetismul continuă cu succes prin toate gropile, la cel mai înalt nivel, conform directivelor politice de prostire a neamului. Constat cu multă satisfacţie şi mândrie păcătoasă că sunt tovarăşi de partid mult mai analfabeţi decât ”cuplul de tristă amintire”, care v-a condus la dracu-n praznic, într-un întuneric plin de lumină comunistă. (Aplauze, ovaţii, se scandează: ”Drag  iubit, conducător/Iar suntem-n fundu’ gol!”).

În toţi aceşti ani, de după uciderea mea, s-au făcut speculative eforturi pentru mărirea datoriei externe, de la zero la cât mai multe zerouri în coadă, prin legi fără legi, prin vânzarea ţării moaca, ca la tarabă, cu mici ”atenţii” individuale de la corporaţiile externe şi agenturile străine, prin manipulări ieftine, prin praf în ochi, prin distrugerea economiei şi agriculturii, cât şi prin minciuni şi alte ”jucării” financiare.

Ruina e la modă, acum, în România. Ca-ntr-un film de război cu ”eroi” fără luptă decoraţi pentru decimarea poporului.

Şi atunci, de unde bani pentru educaţie, dragi tovarăşi? De la mine? Nu am cum. Am fost buzunărit la greu. (Murmur, foşnet de portofele.)

Nu putem spune că elevii de azi nu sunt în atenţia Guvernului din România. Să recunoaştem ingenioasa iniţiativă şmecheră, pe bani mulţi, care este hrănirea şcolarilor cu cea mai săţioasă masă ”Cornul şi laptele”, atât de ”delicioasă” încât nici muştele nu se apropie de ea, darămite s-o mănânce. Ar mânca-o porcii, dar nu mai sunt. Apreciez munca susţinută de a oferi şcolarilor cât mai multe greşeli în manuale, ca să ştie ce-i aia să fii inresponsabil. (Ovaţii înecate de shaorma cu carne din import, aplauze cu o palmă.)

Să subliniem aici şi meritul societăţii, prea puţin dezvoltată, în educarea copiilor. Elevii de astăzi au toate condiţiile create de a deveni escroci, lipsiţi de cultură, criminali, leneşi, ignoranţi, prin efortul susţinut al televiziunilor comerciale, internetului, ziarelor şi revistelor, la educaţia ”modernă” a şcolarilor. Felicit bibliotecile din România care încă mai rezistă! (Linişte, nimeni nu ştie ce-i aia bibliotecă, aplauze în gând.)

Să-i ”felicităm” cu multă oroare şi pe vajnicii constructori români care au contribuit la deschiderea porţilor şcolilor din România. Printr-un singur brânci, au căzut singure, odată cu tavanele şi pereţii clădirilor şcolare. Curios este cum de nu se întâmplă acelaşi lucru şi la vilele baronilor locali? Partidul veghează la propăşirea acestei seminţii tupeiste, neam căpuşar de jecmănire a statului. Nu există antidot la ”pişcătura” lor. Există şpagă. Bulanul jandarmului veghează atent, să fie ciocu’ mic şi joc de gaze. (Ovaţii, aplauze, se scandează ”Ceauşescu pân’ la vară/Fă-ne vile ca afară!”, ”Dacia a dispărut/ Vrem bemveuri gratuit!”. Se lansează petarde, confetti lacrimogene, apă pentru setea de libertate şi se distribuie gratis pe cocoaşă bastoane de cauciuc. Din belşug. Atmosferă haotic de tovărăşească. Emoţionant.)

În încheiere, urez tuturor şcolarilor şi elevilor succese mari la învăţătura jocurilor pe calculator, uniforme cât mai cool, cât şi tablete ultimul răcnet! Nu uitaţi că obţinerea de succese bune la învăţătură vă va propulsa pe noi culmi de huzur în străinătate, acolo unde veţi fi aşteptaţi de câini cu covrigi în coadă. Calzi.

Baftă, tovarăşi! (Ovaţii ioc, aplauze nema, românii sunt pe Facebook).

Lică Barbu (pseudo-reporter postac, scăpat din cafteală)

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.