Eveniment caritabil al Asociaţiei ”Aripi de Copil” la Ikonen Museum din Frankfurt ( 2 iunie 2017)

1017
aripi de copil

rubrica corespondenta leviathan,ro logoVineri, 2 iunie 2017, ora 18.30, la Ikonen Museum din Frankfurt, a avut loc un eveniment caritabil organizat de Asociaţia ”Aripi de Copil”/”Child Wings Germania”, www.asociatia-aripidecopil.ro, condusă de Ionela și Cosmin Candale și prezentat în limba germană de Sebastian G. Marinescu, care sunt şi membri ARO – Asociaţia Românilor din Frankfurt (ARO Rumänischer Kulturverein Frankfurt & Umgebung e. V.), www.aro-rhein-main.de.

Acest prim eveniment a fost unul de inaugurare a asociaţiei în Germania, “Aripi de Copil” fiind activă și în România cu multiple proiecte. Acţiunea a avut ca scop strângerea de fonduri pentru copiii abandonaţi din judeţul Bistriţa-Năsăud, promovarea simţului altruist, de susţinere și implicare. Viziunea fundaţiei a atins inimile publicului, aceasta fiind: “Fericirea și bucuria celor din jur este poarta către propria inimă”.

Ţelul fundaţiei este construirea unui Centru de Urgenţă, ce va deveni casă pentru copiii abandonaţi în spitale sau care au nevoie de îngrijire, pe termen lung sau scurt. Aici se vor valorifica și dezvolta aptitudinile copiilor prin ateliere de creaţie, de pregătire profesională cât și programe educaţionale standard. Se va include și susţinerea familiilor din mediile precare, din zona rurală. Pentru a împlini visul fundaţiei, cât și visul copiilor, construcţia Centrului pentru Copii “WINGS” va costa aproximativ 250.000 de euro, sumă ce va fi integral atinsă prin donaţii și sponsorizări. Pentru a veni in ajutor, 15 artişti români au donat în jur de 50 de tablouri.

Aripi de copil Sursa foto ARO Frankfurt
Sursa foto: ARO Frankfurt

Programul acţiunii a fost unul cultural, la fel ca și locaţia evenimentului. Ne-au încântat auzul patru român italentaţi: Paul Braica, multiplu premiat la concursul “Jugend Musiziert” și locul III la “Chopin Youth Piano Competition” din Polonia, cu Balada în sol minor, op. 23, nr. 1 de Frėdėric Chopin; Cristian Braica, membru al Sinfonieorchester din Frankfurt am Main şi profesor la Academia de Muzica din Darmstadt; Kara Molnar, membră ARO, o tânără artistă ce se remarcă în diferite ramuri ale artei: pictură, muzică, scris, a interpretat trei piese celebre “Besame mucho”, scrisă de Consuelo Velasquez, “Cry me a river” de Arthur Hamilton şi “My funny valentine”, scrisă de Richard Rodgers & Lorenz Hart, iar Anca Coştiug, de asemenea membră  ARO, iubitoarea valorilor și culturii româneşti, ne-a înfiorat cu vocea e iprofundă când a interpretat  à capella “Blestem“, din repertoriul Mariei Tănase, un cântec din folclorul românesc, cules în anul 1929 de reputatul etnograf, folclorist și muzicolog Harry Brauner, din Drăguş, un sat pierdut prin ţinuturile brașovene, urmat de “Constantine, Constantine” de Floarea Calotă și de “Cântă cucu-n Bucovina” de Grigore Leşe.

Seara s-a încheiat cu discuţii frumoase, cu poze și cu multă admiraţie pentru operele de artă din România și Germania, deschise către vânzare. Ne-a făcut o deosebită plăcere să luăm parte la un eveniment plin de iubire și dăruire, organizat de oameni tineri, inimoși și talentaţi.

Adelina Borcoş

inginer IT, Frankfurt

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.