Știri: „Efectul razelor Gamma asupra anemonelor” la Teatrul Național de Televiziune (8 aprilie 2020)

226
Olga Tudorache în „Efectul razelor gamma asupra anemonelor”. Sursa foto: TVR
Olga Tudorache în „Efectul razelor gamma asupra anemonelor”. Sursa foto: TVR

rubrica teatru tv logo leviathan.roTeatrul Național de Televiziune, 7 zile din 7 la TVR 3!

Miercuri, 8 aprilie 2020:

Ora 14.00 – reluare Domnișoara Nastasia de G.-M. Zamfirescu. Detalii, click aici.

Ora 20.00 – Efectul razelor Gamma asupra anemonelor de Paul Zindel. Regia și adaptarea TV: Cătălina Buzoianu. Distribuția: Olga Tudorache, Rodica Negrea, Adriana Șchiopu, Monica Mihăescu, Ioana Ottescu. Scenografia: Mihai Mădescu. Regia de montaj: Marga Niță. Operator șef: Edwiga Adelman. Redactor: Lucia Hossu Longin. Spectacol preluat de la Teatrul Mic în anul 1983.

„Spectacolul acesta este un omagiu adus unei actrițe de excepție și unui pedagog de vocație… Este o reală lecție de pedagogie modul în care Olga Tudorache înțelege să-și apropie studenții. Îngrijorările de mamă, exigențele fără circumstanțe atenuante ale unui profesionism de marcă, instinctul sigur ce scormonește în neștiutele cămări de disponibilități ale unor tineri care nu înțeleg încă prea bine miracolul descoperirii unor forțe nebănuite, miracolul transformării lor în creatori adevărați ce zămislesc alte vieți, toate aceste zbateri ale propriei ei ființe, pentru a plivi florile talentului de buruiana rea a necunoașterii, o prezintă pe Olga Tudorache drept o profesoară de măiestrie în cel mai nobil sens al acestui cuvânt.
Îmi doresc acest rol de cinci ani, îmi spunea Olga Tudorache la o repetiție, astăzi doresc totul pentru fetele mele, aș vrea ca lor să le iasă totul bine.
Cu delicatețe și răbdare, cu siguranță de ceasornicar de înaltă precizie, Olga Tudorache reglează aceste mecanisme vii, le dăruiește încredere, forță și spirit, și mai presus de orice, le oferă de la început, șansa de a fi egale modelului, șansa de a concura cu modelul.” – Cătălina Buzoianu, fragment din caietul-program al spectacolului.

Urmează:

Joi, 9 aprilie ora 14.00 – Efectul razelor Gamma asupra anemonelor

ora 20.00 – Cinci femei de tranziție de Rodica Popescu

Vineri, 10 aprilie

ora.14.00 – Cinci femei de tranziție de Rodica Popescu

ora 20.00 – Chirița în provincie de Vasile Alecsandri. Regia artistică: Alexandru Dabija. Spectacol cu public preluat de la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iasi.

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+. Producător coordonator: Demeter András István.

www.tvr.ro

https://www.facebook.com/casadeproductietvr/

https://www.instagram.com/casadeproductietvr/

                                                                       Comunicat al Casei de Producție a TVR

Arhiva Teatru tv

Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.