Știri: Poetul Marian Drăghici premiat în Franța

65
ACCENT_TONIQUE_PF_DRAGHICI_LUMIERE (1)

logo carte rubrica leviathan.roAcadémie poétique et littéraire de Provence, din sudul Franțeiorganizează de peste 35 de ani un concurs internațional destinat scriitorilor din toate țările francofone: Grand concours du monde francophone. Juriul desemnat de această instituție validează valoarea cărților publicate de scriitori contemporani francofoni prin premii și diplome ce atestă nivelul valoric al cărților înscrise în concurs de editori ori scriitori.

La ediția din 2021, Grand concours du monde francophone «la Renaissance»  (Renașterea), poetul bucureștean Marian Drăghici a fost distins cu Prix d’honneur (Premiul de onoare) pentru cartea sa lumière, doucement (lumină, încet), traducere și postfață de Sonia Elvireanu, prefață de Michel Ducobu, publicată la Paris, în 2018, de L’Harmattan. Editura deține cinci librării în Paris și douăsprezece în țări din Europa și Africa: Italia, Ungaria, Algeria, Maroc, Congo,  Guineea, Senegal, Mali, Cameroun, Togo, Burkina Faso, Coasta de Fildeș.

De curând, poezia sa a fost tradusă în italiană de poetul, traducătorul și criticul literar Giuliano Ladolfi și publicată în Italia într-o ediție bilingvă italo-română, Illimitato/De necuprins. 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.